New Nails!

Idag var det äntligen dags att fixa naglarna igen. Här är resultatet- och jag måste erkänna att jag är grymt nöjd! Diamanterna gjorde verkligen susen.
I början tyckte jag det var jättelätt, men som den personen jag är har jag svårt att hålla händerna stilla medan lacket torkar. Som vanligt började jag klia mig, knappa på datorn, börja öppna topplacket trots att det inte var dags än. Allt det resulterade i att jag fick fixa till lacket och diamanterna flera gånger. Men tillslut blev det ändå klart och jag är riktigt nöjd.

Här får ni lite bilder. ;)



Alla naglarna hade bara en rund diamant. Men högerhandens
ringfinger fick en droppformad sten och tummen fick en stjärna.



Denna bilden blev bäst. Grymt snygg skärpa.



Vänsterhandens naglar.



Denna bilden blev så av misstag, men den blev ändå cool tycker jag personligen.


Lust att göra detsamma själv? Här lägger jag upp en liten "guide" på hur jag gjorde.

Jag använde:

• Blått nagellack
• Diamanter (Finns att köpa på bland annat Ica, där jag köpte det)
• Topplack
• Tandpetare eller annat att kunna plocka upp diamanterna med

1. Måla ett vanligt lager av det fägade nagellacket. Låt torka.
2.  Måla först en nagel med ett tjockt lager. Fukta tandpetaren (tungan funkgerar utmärkt) och plocka försiktigt upp diamanten. Var noga med att den blir på rätt håll när du försiktigt placerar stenen där du vill ha den. Tryck till med tandpetaren.
3. Gör likadant med resten av naglarna.
4. När alla naglarna torkat kan du lägga på topplacket. Ungefär 1-2 lager borde vara bra.
Hoppas du fick någon hjälp. :)

Vad tycker ni om naglarna? Snygga/fula?

Inspiration!

Vissa dagar känns det jätteroligt- andra vill man det verkligen inte. Vet du vad jag pratar om? Jag pratar om att läsa andras bloggar. Idag var det i alla fall en bra dag för bloggläsning, så det är vad jag gjort en stund. Bland annat hittade jag en spännande blogg med en tjej som hade gjort pärlplattor. Sådana som jag gjorde när jag var liten ju. Jag kollade på några saker hon hade gjort och fick en plötslig lust att göra något liknande själv. Så jag letade lite i några skåp efter pärlplattor (pärlorna vet jag var jag har- jag råkade välta ut dem innan idag...) men blev besviken när jag inte hittade det någonstans. Lusten att göra det finns fortfarande kvar och för tillfället kollar jag igenom en katalog på nätet där det står om pärlplattor. Kanske borde jag ta tag i mina drömmar och utföra dem för en dag? Trots allt verkar det inte alldeles för dyrt. Särskilt som jag redan har pärlor (fast jag ska nog se över hur bra dem är).


YES!

Efter fem dagars slit med ungefär två timmar om dagen har jag tillslut blivit klar med historiefrågorna. Nu ska jag ta en välförtjänt paus innan jag skriver ut det och eventuellt sätter igång med svenskan. En del av det har jag redan gjort och svenska är ju roligare än historia. I annat fall får jag ta itu med det imorgon.

Här kan ni se hur mycket jag skrivit. Allting är i stoelek 12, skrivet för hand av mina egna händer.


Tjenixen!

Ja, en ny dag nu. Sitter och har rast under svenskpasset och eftersom jag inte skrivit på ett par dagar skriver jag nu.

I lördags åt jag fondue på en lyxig restaurang. Ska jag vara ärlig föredrar jag hemlagad mat och "pulversåser", men detta var såklart också jättegott.

I söndags tränade jag en timme och spenderade resten av dagen med att plugga historia och mediekunskap. Inte så roligt, men något som behövde göras.

I måndags (igår) började skoldagen med ett prov- som faktiskt gick relativt bra. Jag lyckades svara på alla frågor, så det är bara att hoppas på att jag får rätt på svaren också.
Sedan fortsatte dagen med engelska där vi ska börja skriva poesi ochträna inför ett prov nästa vecka. Det var faktiskt intressant, fast jag hoppas vi får arbeta väldigt fritt när vi sätter igång.

Sedan stack jag till stallet. Hästen jag red heter Primus och dagens lektion bestod av dressyr. Ungefär hela tiden red vi på en volt och för de som snackar hästspråk kan jag tillägga att han hade väldigt svårt att vinkla huvudet åt rätt håll. Plus att han är en ganska seg häst, så jag fick jobba rejält under lektionen. Men det gick ändå ganska bra, antar jag.

Vi kom snabbt iväg från stallet eftersom Primus var ganska ren redan, så vi åkte hem. Typiskt nog blev det problem med bilen och motorn lade av. Irriterade blev vi såklart, och ringde tillslut upp min mamma som fick bogsera hem bilen de sista hundra meterna.

Det är så min tid har varit under några dagar. Och fortfarande har jag massor med historia och nyligen fick jag dessutom svenska i läxa. (Fast svenskan är ganska rolig ändå.) När jag kommer hem ska jag och min pappa iväg till en hästaffär i stan som tydligen ska ha stor utförsäljningsrea efterdem dem ska stänga. Vi får hoppas där finns något kul och sedan ska jag spendera resten av kvällen framför datorn- med att plugga historia. Om jag ska hinna bli klar till torsdag måste jag skriva minst ett A4. *suck*

Hoppas ni får en roligare kväll än jag får. ;)

Nya prylar!

Denna helgen har jag inställd på en sak: plugga. Det är ungefär det jag gjort hela dagen, med små pauser. Trots det har jag mycket kvar. Därför var det en glad överraskning när mina föräldrar kom hem med nya nagelprylar till mig- som dem hade handlat åt mig. Tack! :)



Det jag fick är:
•  Ett genomskinligt, glittrigt nagellack
•  Läppglans
• Sett för att kunna göra fransk manikyr
• Set med stenar och annat att ha som dekoration (Favoriten!)

Har redan börjat planera något fint till naglarna. ;)

Sammanfattning

Ja, sist jag bloggade var i söndags. Sedan dess har jag bland annat ridit Donald. Han som brukar vara så stark och vilja springa iväg (men ändå har ett hjälpa av guld) försökte med den i början, men när jag jobbat med honom en stund gick han lungt och fint. Han gillar att hoppa också och när vi hoppade banan gick även det, till min stora glädje, jättebra. Trots det som hänt innan var jag jätteglad och det är utan tvekan den bästa ridlektionen någonsin. Bättre än när jag galopperade med Mellon (som alltid är lydig) och hade havet på min vänstra sida. Känslan av att kunna kontrollera Donald i det tempot var enorm.

Sedan har det inte hänt så mycket mer roligt förutom skolan. Våra tidningar skulle bli klara på onsdagen och då skulle vi även redovisa. Trassel hade vi också, eftersom det var folk som varit sjuka (jag också, vilket jag missat att berätta). Så vi fick ihop tidningen med ett vad jag tycker halvdåligt resultat och redovisningen hade vi inte alls förberett oss på. Men det gick ändå bra och jag är nöjd över att jag klarade det.

Och idag hade jag studiedag! Superskönt och något jag verkligen behövde, för jag har varit upptagen hela dagen. Först vaknade man vid 7 och kunde inte somna om. Till råga allt började grannarnas småtjejer skrika vid 8-tiden och runt9 gav jag upp och steg upp. Sedan har jag mest pluggat under dagen. På måndag och torsdag har jag prov och till måndagens prob har jag gjort alla 27 frågor. Resten får jag fixa i helgen.

Sedan när jag gjort det fick jag av någon konstig anledning lust att städa och sortera. Sagt och gjort, jag har gått igenom tre lådor och två skåp innan jag gav upp. Mycket snyggare ordning och jag fick dessutom en påse med bara skitsaker som ska slängas.

Men som jag skrev innan hade jag lovat att visa lite bilder också på lite blandat smått och gott, så här kommer det. ;)


När jag sädade hittade jag mycket saker, men något jag var tvungen att visa var dessa små djuren! Dem var alldeles för söta, så jag kunde inte låta bli. ;)



Dessutom har jag fixat mina naglar igen. Jag gillar själv resultatet, men ingen jag pratat med verkar tycka att det blivit bra. *skratt*



Och så har prylarna som jag beställde förra året äntligen kommit fram. Dock fick jag veta att det blev problem med tröjan: den kom inte med eftersom storleken jag beställt tagit slut. Så jag fick ta en storlek större och hoppas att den passar bra ändå.



Men visst är klockan snygg? :)

*suck*

Jag vet att jag inte bloggat på flera dagar och det är jag lesen för. Det har hänt något som jag inte vill berätta om som tagit mycket kraft från mig samtidigt som jag pluggat mycket. Igår var det ju redovisning av tidningen. Senare kommer en liten sammanfattning samt lite bilder på smått och gott.

Nagelproffs på Youtube

För den som känner mig är jag inte särskilt förtjust i varken Frankrike eller Franska, men någon tipsade om en tjej på Youtube som gjorde snygga naglar och dessutom visade hur. De första sakerna jag såg henne göra tyckte jag däremot inte alls var fins, men sedan när jag var på min tredje video ändrades det och jag gillade dem i fortsättningen mer. Jag fick mycket inspiration och det var en som jag föll för som jag ska prova nästa gång. Vilket nog blir snart. ;)



En dag på stan

Idag har jag varit ute på stan med familjen och kikat i olika affärer. Här kommer lite bilder på det jag köpte. ^__^


Hårband. Något jag bara haft en innan. På tiden att jag fick det!



Mina gamla klämmor har börjat gå sönder, så det var också bra att jag fick tag i det.



Två stycken nagellack- blått och silver. Jag ville egentligen ha ett grått, men det fanns inte. Nåja, det blir också bra med silver. Och ett blått också. (Dock ser det ovanligt ljust ut på bilden).

Så det var bra att jag fick gjort det. Imorgon ska jag hem till Lizzie och partaja, jag vet fortfarande itne vad vi skulle göra. Och jag har fortfarande inte kommit på vad jag ska klä ut mig till. Hmm...


Förresten, tack till alla som gav mig nageltips!


Jag fick tag i en smal pensel och provade med svarta ränder på vit botten. Ska jag vara ärlig tycker jag resultatet blev... gräsligt, rent ut sagt. Men då har jag provat det och behöver inte undra hur det skulle bli. I fortsättningen kommer jag nog fortsätta med "det gamla vanliga", men nu med roligare färger. ;)

Här bjuder jag på en bild av resultatet. Vad tycker ni om det?


Hjälp mitt bloggande!

Såklart är det ju roligare att blogga om man har några som läser den. Så om du har blogglovin, börja premurera på min blogg också nu!

Se rutan till vänster för en länk.

Nagelhjälp!

Något som jag överraskande nog har börjat få ett intresse av är naglar och nagellack. Från att inte ha något allt har jag nu alltid och när jag väl tar nytt försöker jag variera med färg och mönster och annat.

Eller mönster, det är jag riktigt dålig på. Hittills har jag bara haft prickar i olika färger på svart botten.

Nu är det i alla fall dags med nytt lack igen och jag skulle behöva er hjälp! Det är nämligen så att jag har tröttnat på prickar och vill ha något nytt. Helst ingen svart botten och framför allt ett annat mönster. Så jag ber er om förslag. (Tänk gärna på också att jag är "nybörjare", så inga jättesvåra mönster ;) ) Korta naglar har jag också till råga på allt, men jag vill ha någon förändring i alla fall. Som sagt.

De färgerna jag har är:
• Rosa
• Lila
• Rött
• Vitt
• Svart



Så det jag vill ha förslag på är olika slags mönster som ska vara lätta att måla på, gärna även hur man gör det mönstret. Om du har lust får du gärna också komma med förslag på olika färger som skulle passa ihop.

De som hjälper mig med detta är jag väldigt tacksam åt. :D

The World Of Goo!

För den som inte känner till det (vilket jag antar gäller de flesta) finns det ett spel som heter så: The World Of Goo. Idag var första gången jag spelade spelet och det är riktigt kul. Någon mer som känner till det?



Twilighttest- resultat

Hittade en länk till en hemsida med massor av olika Twilight-tester. Gå in där om u har en stund över, kom bara ihåg att skriva dina svar. ;)

http://en.twilightpoison.com/menu_tests.html


What's your Cullen car?


Det beror nog till stor del på att min familj alltid haft Volvo. En fördel för min pappa att Edward kör Volvo. ;)



What member of the Cullen family are you?


När jag tänker efter är det ganska uppenbart att jag skulle bli honom, men jag är ändå aningen förvånad.



Which member of the pack are you?


Embry var jag nästan säker på att jag skulle bli. Inte ett dugg förvånad.



Vampire, werewolf or human?


Borde inte jag bli människa?



Who is your perfect Cullen boy?


Jasper här igen. Om någon hade passat mig hade det nog varit han, men ändå blir jag förvånad.

Längesedan

Ja, ett par dagar har gått sedan jag skrev något sist. Sedan dess har det inte hänt så mycket:
- Jag har sovit över med Lizzie.
- Bokhyllan har blivit mycket tommare då jag rensat ut mer än hälften av mina böcker.
- Så sent som idag var jag ute och kollade på julrean. Hittade däremot ingenting.
- Sett om Twilight (underbar film <3).

Ja, det var väl det jag kommer på nu. Fler inlägg kommer nog när skolan börjat igen, då händer det ju mer saker man kan skriva om.

Gott Nytt År!

Ja, då har det nya året slutligen kommit hit. 2009. Man får väl hoppas det blir ett bra år.

Fö att fira in det nya året tänkte jag tidgare idag att jag skulle läsa Breaking Dawn för att mysa lite. Först tänkte jag bara läsa ett par sidor, men när starka känslor väcktes till liv tack vare händelsen som skedde slutade det med att jag läste tre kapitel.
 Det som hände var riktigt känsloväckande (tänker inte skriva vad som hände på grund av stora spoilers plus att det är väldigt komplicerat). Ett tag kändes det till och med som om jag kulle spy och ungefär då kom min pappa och sa att det var dags att äta. Great kombination.I alla fall fick jag släpa mig ner med boken i högsta hugg samtidigt som jag läste innan jag drog upp på rummet igen för att läsa vidare. Gud, säger jag bara. Vilken bok!
 Åh, nu vill jag läsa igen. Så jag säger hejdå och god fortsättning på året.

RSS 2.0