Är tårar okej?

Jag har börjat läsa om en av mina favoritseriei som manga nu, nämligen Fushigi Yuugi. Handlingen är ganska kompilcerad, så jag ska inte dra ut på det. Men nu har jag kommit fram till det sorgligaste stället av alla: när Nuriko dör. Nuriko är en person som bringer både skratt och allvar till serien. Han är även en av de få som varit med ända från början och som man lätt tycker om på grund av hans egenskaper. Han tappar sällan humöret och gör de andra karaktärerna gladare. Självklart blev jag ju ledsen när det hände.

Nu ska jag gå och gråta en skvätt, och sedan måste jag fortsätta så snart som möjligt med nsta bok. Där minns jag att skaparen har gjort en liten minnessida.


Twilight!

Jag tänkte bara hälsa att det nu är en speciell period. Det var ungefär under denhär tiden på året som mitt intresse för Twilight tog vid, efter att jag börjat på den första boken. I samma veva skaffade jag bloggen.

Så idag blir det ettårskalas!


Solbränna!

Var ute i solen hela dagen i går. Anledningen var att det var en stor marknad, och igår var dagen då jag var där. Vi gick ute i stekande sol hela dagen, så när vi kom hem var alla dödströtta. Jag tog ett fotbad för att plåstra om mina värkande fötter. ;) Men förutom det var hela familjen rejält solbrända.

Om det hade varit så att jag hade orkat hade jag tagit en bild och visat, men eftersom jag är alldeles för trött så får ni nöja mer med ännu än ritad bild.  Det ljusröda är armarna, som klarade sig ganska bra. Under halsen däremot blev jag duktigt solbränd. Jag glömde rita ut att jag blev solbränd i ansiktet. Dessutom hade jag solglasögon, så solbrännan har spritt sig på ett häftigt sätt.


Ritade i Photoshop

Så här på kvällen orkar man helt enkelt inte med något annat än att bara lata sig. Så jag tog upp ett nytt Photoshop-dokument och började rita lite olika småsaker. Målet var att rita vardagliga saker som skulle bli "gulliga". Så... här kommer de bilderna jag gjorde. Notera att jag aldrig brukar rita på datorn, så det var något helt nytt för mig. Därför är resultatet inte särskilt bra, men ni får se dem ändå.En flugsmälla blev min första bild. Kan inte påstå att den blev direkt "gullig", men den duger.Min andra bild blev ett fotbollsmål. De blåa bollarna högst uppe ska
föreställa ögon, så målet ska "äta upp" bollen som flyger in. ;)En levande bok blev det tredje motivet jag gjorde.  Blev relativt nöjd med tungan.

Detta ska förställa en dammsugare. Den runda, ljusgråa saken ska föreställa ett hjul.

Denhär pennan blev jag nog mest nöjd med.
Kanske är det rodnaden vid spetsen som gjorde den så söt? ;)


Slutligen gjorde jag en sax. Tungan blev ganska
dålig och den känns ganska misslyckad.

Harry Potter- mani!

Det är väl fler än jag här som har koll på vad Harry Potter är? Det tar jag i alla fall för givet. I vilket fall som helst kommer den sjätte filmen snart på bio och då har jag bestämt att jag ska gå och se den med en kompis. Men innan dess ville jag se om de andra filmerna, så varje dag under denna veckan har jag sett en film om dagen.

Och av varenda en av filmerna kan jag inte låta bli att få en varm och go känsla i magen. ;) Av vad? Allt: Dumbledore som är så snäll och duktig, de levande tavlorna, Gryffindores mysiga sällskapsrum, de skickliga postugglorna... Listan skulle kunna bli lång, men jag tror jag stannar här.

Samtidigt är det många saker som inte är lika trevliga: Voldemort, dödsätarna, skrikande böcker, alla som vill döda Harry och sist, men inte minst, dementorerna... Här kommer jag inte på lika mycket, men dessa sakerna är sådant som berör.

Särskilt minns jag slutet av den fjärde filmen, den jag såg idag. Det är precis efter att han kommer ut ur labyrinten, med Cedric Diggorys (även kallat Robert Pattinson, samma skådespelare som stjärnan i Twilight) döda kropp. Alla i publiken tänker "hurra!" och ropar dem välkomna. Men det är ju inget att hurra över. När jag såg filmen på bio, under det stället när Harry skriker ut sanningen om vad som hänt... Jag blev gråtfärdig där (och jag gråter aldrig åt filmer). Ett väldigt fint ställe om jag får säga det själv.

Anyways, nu ska jag avsluta mitt sega inlägg här med en bild för den femte filmen. Den ska jag se imorgon.


Marängtårta med jordgubbar

Åt tårta innan med familjen. Bara för att jag är så snäll kan jag även dela med mig av receptet. ;) Väldigt enkel att göra och smakar underbart gott. Perfekt i sommarhettan.

Du behöver:


• Två marängbottnar
•Vispgrädde
• Vaniljvisp
• Jordgubbar

Börja med att vispa grädden och vaniljvispen. Det är viktigt att vaniljvispen blir hård och inte rinner iväg. Grädden ska vispas som vanligt. Förbered jordgubbarna och skiva dem.
Sedan är det dags att börja ordna tårtan. Lägg först en marängbotten, sedan lägger du ett tjockt lager vaniljvisp på. Efter det kommer den andra marängbottnen och grädden ovanpå det. Se till att få ner det runt hela tårtan.
Slutligen sätter du dit jordgubbarna. Om du är lag fungerar det säkert utmärkt att bara hälla över dem lite snabbt, men jag föredrar att trycka in dem i grädden.

Och här har ni resultatet! :)

Här är tårtan som den ska se ut.
Närbild av tårtan. Bara för att fresta er ännu mer.

365 saker!

Jag gissar att de flesta som läser här inte har någon aning om vad 365saker är för något. Därför tänkte jag börja med att berätta det. Det är nämligen ett gäng som startat ett projekt. Varje dag visar dom en sak som man kan göra. Alla sätten är på något sätt kreativa, läorika eller på ett eller annat sätt revolutionerande. Själv har jag följt deras projekt ända från starten i början av året. Så tillslut bestämde jag mig för att skicka in något som jag själv skrivit till dem. Vad kan hända? Så jag gjorde det och det hamnade på Deltagarportalen, avdelningen där dem har folks egna förslag. Snacka om att jag blev glatt överraskad när jag såg den där. :) Klicka här för att komma till mitt inlägg.


RSS 2.0