Idolen med hårvårdsproblem

Jag och mina föräldrar såg på reprisen av idol. Anledning: det fanns inget annat på teve. När Johan åkt ut säger min mamma:

Mamma: Han kliar sig alltid i håret, Johan.
Jag: Ja, det är sant... *Smått fundersam*
Mamma: Han måste ha löss eller något. Någonting måste det ju vara.

Så nu vet ni varför han alltid kliar sig.

Ny header!

Jag tyckte det var på tiden att byta header i bloggen och jul som det nu är gjorde jag en jul-header. Dessutom hade jag lovat att jag skulle visa mina egna jul-bilder, se nu på headern så ser ni dem.

Vad tycks?


Nu är det inte långt kvar till Globen

Jag räknade innan på hur lång tid det är kvar tills det är final och blev överraskad när jag såg att det bara är två veckor kvar. Nästa vecka bedöms vilka två det är som hamnar i finalen, ska bli kul att se!

Johan: Första låten var riktigt dålig. Men under andra låten fick jag ett gott skratt när han gick ner på knä framför en tjej i publiken. Hon blev ju helt hysterisk! Vad trevligt för honom att hon skrek honom rakt upp i ansiktet. Hur han nu kunde hålla masken. Sedan när hon fick komma upp och krama honom skrattade jag ännu mer. Om du missat det kan du surfa in på Youtube, där ligger redan ute en massa klipp på henne och hennes små personliga anfall.
Om man istället ska se till sånginsatsen var faktiskt andra låten ganska okej.
Alice: Som jag innan sagt om henne: gick in genom ena örat och ut genom det andra. Hon har självklart varit bättre, men hon var ändå bra idag. Hon borde inte hänga löst.
Kevin: Hm, mitt tycke om honom har ändrats en aning under förra veckan och denna kvällen. Jag vill inte säga att han är bra, men jag tycker han är bättre.
Robin B: Han var bäst enligt min mening. Jag var rädd att han skulle åka ut, men det verkar som om jag hade fel. Tack och lov. Första låten var medelmåttig, men andra låten gjorde han riktigt bra. Toppen!

Julen är här! I alla fall för mig

Idag tog jag tag i julpyntet och dekorerade rummet. I morgon kanske jag lägger upp bilder.

Bästa citatet från Twilight:
Eric: "Look Bella, look! It's a worm! Hahaha!"

Underbart sagt och skrattet gör det hela ännu mer fantastiskt. Jag garvar varje gång.

Idag...

...eller snarare nyss, blev jag klippt. Behöll samma frisyr, den enda ändringen blev på luggen som blev en bit kortare. Men samma gamla hederliga frisyr.

Och nu har jag läst ut boken jag skulle läsa på svenskan. Den hade en bra story, men jag gillade inte hur författaren beskrev det. Hon skrev det så objektivt, man fick inte så stor inlevelse. Ja, det tycker jag. Sedan får ni tycka vad ni vill, om ni nu läst den.

Så nu har jag bestämt hur jag ska göra med det jag läser. Jag ska nämligen börja med att läsa klart det nyaste numret av Häst&Ryttare innan jag ger mig i kast med att läsa klart Breaking Dawn. Det är snart över en månad jag läste den senast, det måste det bli ändring på! Särskilt som den är så sjukt bra så det inte är sant.

Men förutom det händer inget särskilt. I morgon, om jag får tid över, ska jag julpynta rummet. Mer om det när det är pyntat!

Okej, nu är helgen förbi...

Tyvärr har helgen sprungit förbi utan att man hunnit tänka. På fredagen var jag ju fult upptagen och igår var vi ute och handlade nästan hela dagen, så jag var hemma i lugnan ro först sent på kvällen. Och nästan likadant var det idag känns det som, tiden har bara sprungit iväg. Man hinner inte ta en minut för sig själv att bara andas, bara finnas, bara... vara. Nåja, så är dagens samhälle. Man får leva med det.

Men annars har väl inget särskilt hänt. Sitter på rummet och chillar med godis *haha*. På tisdag ska familjen få en ny styling hos friösren, fast jag själv behåller den gamla stilen tror jag. Älskar totalt denna frisyren, men det börjar bli lite långt, så jag korta det. Igår tillbringade jag kvällen med att måla naglarna. Svart blev det med lila prickar. Ska jag vara ärlig blev prickarna riktigt fula, men det är lite kul med variation ju. Kanske att jag tar rosa eller något nästa gång?

Ja, det var allt jag hade att säga idag. Nu ska jag fortsätta nörda mig här vid datorn, hejdå!

TWILIGHT-PREMIÄREN!

OBS! Inlägget innehåller spoilers från filmen/boken Twilight, läs på egen risk!

Nu har jag då äntligen varit och sett Twilight. Mina förväntningar var på topp från början och jag försökte dämpa det för att inte bli besviken. Men det behövdes verkligen inte- den filmen var ju helt underbar! Jag tänker inte berätta något om själva handlingen (både för att jag inte orkar och för att ni kan googla), men det har gjorts ett underbart jobb när den filmen togs fram. Jag tycker det är jättekul att dem lyckats få med rejält med humor utan att det känns som en komedi, bara småsaker som sades fick hela salongen att börja skratta. Självklart började hela salongen jubla när Edward/Robert kom in i bilden första gången, vilket inte förvånade mig ett dugg. Men jag blev glatt överraskad när man fick se Stephenie Meyer, författaren av boken, sitta på restaurangen där Bella och Charlie åt. Även om man bara såg henne i några sekunder och hon inte sa något var det ändå häftigt, det hade jag verkligen ingen aning om skulle vara med.

Men inom mig väcktes olika känslor, varierande under hela filmen. Det värsta var när Edward ska suga ut giftet ur Bellas kropp, när man ser Edwards uttryck. Även om jag redan läst boken två gånger började jag nästan gråta och tänkte "Edward, sluta med den minen! Sluta nu, hon är ren från gift!" Och inte blev det inte heller bättre av att man fick se deras minnen tillsammans, Egentligen är det inte något särskilt med den minen, men den pressade sig djupt ner i mitt hjärta. Förutom det måste jag erkänna att alla skådespelare var otroligt skickliga, särskilt skåedespelarna till Charlie (som jag gillade av någon konstig anledning), Bella, Edward, Cullens, James samt Victoria. De var enligt mig allra bäst, men ärligt talat var nog Robert Pattinson den bästa skådespelaren av dem. Hans ansiktsuttryck under hela filmen kändes så verkliga och det kändes verkligen som om det var Edward. Lustigt, jag har nästan inte tänkt på Jacob ett dugg medan Edward fastnat rejält på min näthinna. Kanske att jag byter till Team Edward istället för Team Jacob? *skratt*

Anna fick lämna tävlingen denna veckan

För det första vill jag bara säga att det ur min synpunkt är hemskt med vilka som åker ur tävlingen. För ett antal veckor sedan åkte Lars ut, han jag tyckte om mest. Veckan efter åkte Robin E ut, han jag ville skulle komma tvåa. Och nu åkte Anna, hon som jag ville skulle komma trea. Just nu finns det bara en som jag känner att jag tycker om, och inte ens han är en särskilt jättestor favorit. Drabbar mina önskningar otur?

Robin B: Riktigt bra framträdanden! Som juryn sa var han nog dagens bästa och jag är chockad att han hängde löst.
Kevin: Ni som följt min blogg ett tag antar säkert att jag kommer skriva något i stil med "det gamla vanliga". Men inte idag faktiskt, för hans ansdra framträdande måste jag erkänna var bra. Men det första var som vanligt.
Anna: Jag fattar inte att hon åkte ut. Men det är ju mest tjejer i 14-årsåldern som röstar och då är det en nackdel att vara tjej. Men det är synd att tävlingsne bästa tjej skulle åka ut.
Johan: Jag är förvånad att han ännu en gång hängde löst och ännu mer förvånad att han var en av de två sista som hängde löst. Just nu minns jag inte vilken av låtarna jag syftar på, men en av dem gjorde han bra. Den andra var lite halvkrasslig.
Alice: Hon var okej. På senaste tiden har hon slutat sticka ut. Dessutom verkar hon ha haft en dålig dag.

Vad ska jag skriva idag då?

Dagen idag var normal. På idrotten var det boxning och jag ångrar att jag inte var med. Men det verkar som om det kommer göras om, vi får hoppas!
På texten tränade vi på att sätta rubriker på olika texter. De visade dagens tidning och jag såg att det var en artikel om Twilight med. Så när det var rast lånade jag snabbt tidningen och läste igenom artikeln. Tll råga på allt så fick jag syn på att vi har tidningen själva här hemma när jag kom hem, så nu har jag klippt ut bilden på Edward och Bella som var med. Troligtvis är bilden från festen, osäker ännu eftersom jag inte sett filmen.

På tal om Twilight så skulle ju nästa South Park-avsnitt handla om Twilight, och nu har jag sett det. Fast snarare handlade avsnittet mer om vampyrer i allmänhet. För det var ett gäng ungar som var "vampyrer", med andra ord klädde dom sig som det och betedde sig lite annorlunda. Det ledde till att dom liknade Goth-barnen en del, så dom blev sura. Och Butters ville slippa sysslor, det gjorde ju ingen vampyr. Så han försökte gå med i deras klan eller vad man ska kalla det.
Twilight nämndes bara en gång, då någon skulle kallas något med Bella liknande. Mer än så var det inte, men självklart var det ändå ett bra avsnitt.

Men nu ska jag snart gå och lägga mig. I morgon händer ju trots allt något riktigt viktigt, så jag måste vara utvilad.

JAG SKA SE TWILIGHT! JAG SKA SE TWILIGHT! JAG SKA SE TWILIGHT!

OH MY GOD!

Enligt vad min bror sagt till mig ska nästa avsnitt av South Park handla om min favoritkaraktär, Butters, samt vampyrer. Idag sa min pappa i förbifarten att min bror även tror det kommer vara om Twilight, vilket jag direkt var tvungen att ta reda på om det var sant. Så jag nästan rusade till min brors rum- och fick det bekräftat. Enligt vad han läst hade dem flesta på olika slags forum sagt att dem trodde det skulle vara ett Twilight-inspirerat avsnitt. Så nu håller vi tummarna att det blir så!

Hittat på South Park's hemsida. Det är några sekunder av vad avsnittet kommer handla om, kan man säga.


Vad ska jag skriva?

Idag hade jag en lång dag. Slutade ungefär klockan fyra, men skulle egentligen stannat kvar 25 minuter till. När jag väntade på bussen stod jag och frös och försökte roa mig med att lyssna på musik, men jag orkade bara med musik som var känslosam. Men det kändes i alla fall inte så mörkt och tråkigt att åka buss, trots att jag inte kunde se landskapet utanför fönstret. Men bättre än att lyssna på tanten och hennes kompis samtal, som satt bredvid mig.

Nu har jag i alla fall bestämt mig. Till nästa år ska jag förmodligen börja läsa italienska och nu i år ska jag börja med historia. Historian gör jag för att man antagligen behöver ha det när man ska plugga vidare sedan, men itaienskan är det annorlunda med. För dom som inte känner till det är jag 1/4 italienare (ungefär). Så jag har en del släcktingar i Italien, men jag vet inte varför, jag vill helt enkelt kunna det... Jag kan ju knappt ens några småord! Nä, nu när jag har möjligheten att lära mig det ska jag göra det. Italienskan började under början av denna terminen, så det är för sent att börja med det nu, men historian har bara haft två lektioner. Så det ska jag börja på redan i år.

Nä, nu tror jag att jag ska försöka mig på att göra något vettigt. Vad det nu kan vara...


Idolerna kom till Skåne!

Idag har varit en helt fantistiskt underbar dag, trots att jag mest fått stå i kö och vänta. För idag kom idolerna ner till skåne inom ett tillräckligt avstånd för att jag och Lizzie skulle kunna åka och kolla på dem. Så trots att det började 12 kom vi dit redan11, vilket var en otrolig tur. Tja, egentligen orkar jag inte berätta så stegvis, utan jag tar istället bara det bästa.

Så först och främst var det bästa att idolerna kändes så snälla och personliga på något sätt, trots att en scen skiljde oss åt och dessutom en massa säkethetsvakter. När jag (och lite Lizzie, personligen skrek jag alldeles för mycket för att vara normalt, men orka bry sig) skrek, log dem och vinkade lite. När alla sjungit klart kom alla fem fram på scenen för att fotograferas tillsammans skrek jag Lars! så högt jag kunde, och jag blev överlycklig när han vände sig ditåt och log lite. Sedan skrek jag på Robin också, och han log också och även han vinkade. Bara något sådant kändes fantastiskt och vi rusade sedan bort till kön för att få autografer och fotografera dem. Men fatta vad arga vi blev när dem plötsligt slutade och började med annat på scenen. Vi hade väntat i ungefär en halvtimme! Men vi var så nära scenen att det kändes lönlöst att ge upp, så vi stannade kvar, trots att dem började köra med annat. Så var det i ungefär en timme, innan idoerna började sjunga igen. Vi väntade och roade oss med att fota in i idolernas egna lilla privata hörna, där dem var när dem inte var på scenen. Bland annat satt Lars på golvet och spelade gitarr. När Robin skulle ut på scenen ställde han sig i den lilla öppningen för att vänta, vilket var ungefär två meter framför oss. Glatt vinkade jag för skojs skull och han vinkade tillbaka och gjorde tummen upp, vilket jag också gjorde. Lizzie började fotografera och då började han göra konstiga miner till kameran. Men det var skitkul att han bjöd på det, trots att några säkerhetsvakter stor i vägen. Bilderna blev jättebra och jag njöt i fulla drag när Lars sjöng sin egna låt Rejected Love (som förresten är en av världens finaste låtar ♥) och sedan Robin sjöng en annan låt på gitarr. Sedan började dem äntligen signera igen och vi kämpade emot folkmassan som plötsligt blev jättetät innan vi äntligen, efter flera timmars väntan, fick komma fram till idolerna. Under tiden vi stått i kö hade folk gått gått och delat ut små kort som dem fick skriva på och det skickades från den enda idolen till den andra. Robin till och med pratade med mig, helt oviktigt men ändå.

Robin E: Är detta din?
Jag: Vad sa du? (Har dålig hörsel). *Lutar huvudet lite närmare för att höra förbi folkmassan*.
Robin E: Är detta din? *Samma lugna röst*.
Jag: Ja. *Nickar och Robin skriver vidare innan han skickar vidare kortet till Lars*.

Sedan vid Lars fick jag stanna, för då skulle Lizzie fota mig och Lars (Hon hade satsat 100 spänn, men jag ville ändå så det var lungt). Vi fick en riktigt bra bild och sedan gick vi.

Så det var verkligen underbart! Förresten skakade jag hand med Loulou kort när hon gick bort från scenen, men det är en annan historia som jag inte orkar berätta nu. Jag orkar bara berätta att hennes hans kändes sträv.

Här får ni se en bild också på dem som var där. Bäst av alla var självklart gitarrgrabbarna Robin och Lars, men de andra var också bra. Nu ska jag ta något att äta och så ska jag sova tidigt idag, trött som jag är. Hejdå!Kul dag!

Jag behövde verkligen sova ut i natt- vilket jag gjorde också, ända till halv elva rättare sagt. Men min pappa var ändå på väg att väcka mig, så jag hade ändå inte fått sova längre.
Så jag åt en snabb frukost och chillade lite vid datorn innan jag började plugga lite läxor som jag hade. Först var det matte (6 uppgifter), sedan text (skriva en notis) innan jag avslutade med svenska (börja lite på ett referat). Sedan var jag klar med läxorna och tog det allmännt lungt innan vi senare skulle iväg och äta på Ikea (ja, dem har restaurang där också och inte bara möbler/hemprylar). När vi sedan ätit god mat skulle min mamma köpa lite ungsformar, så vi fick gå och hämta det. Sedan på vägen ut passerade vi lamporna och jag kom på att jag faktiskt har velat ha en lampa ett tag nu- så jag köpte en. Den är liten och söt och den heter Knubbig, vilket i alla fall jag tycker är komiskt. Men när vi varit där i nästan två timmar åkte vi därifrån för dagens huvudpunkt- hämta ut biljetterna till Twilight. Där var ingen kö, så vi gick direkt bort och ställde oss i kassan. Men min uppmärksamhet fångades på annat håll när jag fick syn på en riktigt stor Twilight- affisch som jag var tvungen att fotografera. Men sedan hämtade vi ut de heliga biljetterna för att sedan åka till Ica. Vi glodde omkring lite först och jag fick syn på en snygg mössa som jag provade lite. Och köpte den senare också. Tillslut åkte vi i alla fall hem.

Så idag har varit en ganska impulsiv dag kan man säga. I alla fall med lampan och mössan. Mössan var i alla fall jätteskön och jag har funderat på att skaffa det ett tag nu, så det var på tiden innan vintern är förbi. Och lampan har jag kopplat in nu, och det blev grymt snyggt med den. Eftersom jag tagit ett par bilder är jag generös och visar för ovanlighetens skull också bilder.
Först och främst Twilight-affischen. Eller så heter det inte, det jag pratar om är mer som en papp-skiva med en bild på. Men skit samma vad det heter.
Och sedan lampan också. Det fanns i rosa också med en annan slags andra (och fulare) blommor, så jag tog en vit. Men visst blev det snyggt?

Åter igen idol

Idag var det då soultema samt duetter. Jag bedömer först den enskilde innan jag bedömmer båda två tillsammans. Fast jag måste säga att ingen av dem lade sig på hjärnan som i alla fall en har gjort förr, så jag kan inte hjälpa att jag är en aning besviken.

Kevin: Jag har inte tyckt om honom någon gång under hela tävlingen men samtidigt har juryn alltid hyllat honom, så jag blev förvånad när dem plötsligt inte var lika lovande som vanligt. Fast jag kan faktiskt hålla med, jag gillade inte heller när han gick upp i fasett.
Robin B: Under tävlingens gång har han börjat röra sig mer och mer så jag blev förvånad när han plötsligt skulle sitta ner hela låten. Men han var ganska okej, även om han gjort bättre framträdanden.
Robin E: Självklart var han helt fantastisk, som vanligt. Jag tappade nästan hakan och fällde några tårar när han åkte ut- jag menar, hur är det möjligt? Mina två favoriter har åkt ut två gånger i rad, ska någon annan jag gillar åka ut nästa gång då? Nä, jag blev ledsen då. Han har ju för tusan dögrym röst!
Johan: När juryn skulle gissa vem dem trodde skulle åka ut trodde Bagge att Johan kunde åka, vilket fick hela publiken att bua. Jag bara skrattade åt dem, jag förstår verkligen att han hängde löst. Soul är absolut inte hans tema och det var ett av hans allra sämsta framträdande någonsin. Ett tag gick hans utveckling uppåt, men nu blev det platt som en pannkaka.
Alice: Det var faktiskt ganska okej. Ingen utstickande, men okej.
Anna: Den låten hon valde är inte en av mina favoritlåtar, men hon gjorde den verkligen galant.  Hon gjorde det verkligen bra måste jag erkänna.

Alice/ Robin B: Jag hatar all musikal-musik. Men dem lyckades göra det bra och man svängde med litegrand.
Johan/Robin E: Deras utstyrsel var alldeles för skrattretande, i alla fall byxorna. Jag har ingen aning om vad det skulle föreställa, men det såg bara skrattretande ut. Fast sången var bra, personligen tyckte jag mest om den duetten.
Anna/Kevin:  Såg ni Anna? Man kunde verkligen se på henne- hon stormtrivdes med duetter! Jag har ingen aning om vad hon kan tycka vara så bra, men det everkade hon i alla fall tycka. Kvällens andra bästa duett.

Textlektion!

Text är nu det roligaste ämnet jag har för tillfället, tror jag. Det är ju den inriktningen jag valt, och nu får jag äntligen komma igång och skriva. Förra lektionen pratade vi om att det viktiga ska komma först och idag fick vi prova på att skriva små notiser. Inte direkt underhållande, men lärorikt.

Och imorgon ska vi på ett litet slags studiebesök. Vi ska till något slags tryckeri där vi ska få tröjor med tryck som vi kom fram till i klassen. Vi gjorde något slags grafitti-aktigt, ifall jag kommer ihåg kan jag lägga in en bild på det. Det innebär tyvärr att jag kommer sluta senare, men en gång klarar jag mig. Annars skulle jag ändå sluta 12 så.

Förresten, till nästa år har jag börjat fundera på att läsa italienska har jag kommit på. Men det dröjer i så fall tills jag börjar med det.

Ja, nu får ni ha det gott mina vänner. Just det, imorgon är det dags att fixa biljetter till Twilight. Men nu ska jag snart krypa till kojs och sova.

Shit, det har jag inte tänkt på!

Om exakt nio dagar är det äntligen dags för biopremiären av Twilight. Tills dess måste jag givetvis skaffa biljetter också, som börjar släppas nu på fredag. Så innan träningen då ska vi in till biografen och få tag i biljetterna. Det enda som oroar mig är att det ska vara fullbokat eftersom bokserien har blivit stor, men förhoppningsvis kommer jag och mina kompisar få platser. Då återstår det bara att förbereda sig för det. Vad ska man ha med sig för dricka och godis? Något som inte tar koncentration från filmen såklart. Nåja, jag har ända till fredag nästa vecka att bestämma mig.

Någon mer som ska gå och se den?


Specialidrottskurs

Ja, det är vad jag slösade bort gårdagen med. För kom man dit direkt efter skolan och började gå och leta efter matsalen för att få käk- då kom det första problemet med att jag inte hittade. Efter ungefär tjugo minuters letande fick jag nästan panik och ringde min pappa. "Fråga någon" var hans enda förslag, så jag gick ut igen för att börja om fårn början och ta lite frisk luft. Bara för sakens skulle gick jag runt byggnaden och blev glad när jag fick på något som liknade matvagnar- då måste matsalen vara i närheten! Så jag gick runt hörnan och fick till min stora lättnad syn på en matsal. Hur kommer jag in där då? Var mitt enda problem. Sedan såg jag att det kom lite människor från ett håll, så jag gick ditåt och fick syn på en dörr. Tack och lov! Sedan var det skyltat var matsalen låg. så jag fick vänta eftersm vi slutat tidigare oich jag var tidig. Men tur var det.
Till maten blev jag glatt överraskad- dem hade lagat till hamburgare, istället för bara vanliga mackor som jag hade förväntat mig. Jag åt glatt tills jag blev proppmätt och det var dags att gå till salen där jag skulle vara. Salen var lätt och hitta, trots att jag råkade gå förbi den först. Sedan när fler kommit började gubben föreläsa om idrottsskador och jag lyssnade trött i tre timmar innan det var över.

Detta skrev jag innan skolan började, och nu kom en av mina kompisar in i klassrummet. Tror jag ska gå och sätta mig vid bordet vid alla andra och stänga ner här innan läraren kommer. Men vi ses!

Blöt ridtur!

Idag hade jag verkligen otur med vädret när vi red. Det började med att vi skrittade ner till sandbanan, då började det komma lite smått med regn. Frivilliga fick gå in i ridhuset och rida med vuxengruppen, men jag valde att stanna kvar. Långsamt började det regna mindre och mindre under passet, men sedan vände det och blev värre och värre istället. Och inte blev det bättre av att Sisu, som jag red, började tramsa sig mot slutet. Men när vi skrittade av pållarna avtog regnet och vi kunde, blöta, skritta tillbaka utan regn.

Kände bara för att berätta det, oavsett om ni bryr er eller inte.

Måndag idag

Det känns som om det var ett tag sedan jag skrev ett ointressant inlägg i bloggen, så jag tänkte göra det nu.
För det första var det nyss helg, då jag gjorde väldigt ointressanta saker. Eller på lördagen sjöng jag med kören, det var kul, fast det varade länge.
På söndagen påminde min bror mig om det gamla hederliga spelet Sims. Så jag skapade en familj på 6 personer + 2 katter och började bygga ett gigantiskt hus för en gångs skull. Tillslut tröttnade jag på att bygga i två timmar och loggade in på en annan familj för att få spela lite innan jag skulle till träningen.
Som vanligt spelade jag med dem vanliga personerna på träningen. Fast eftersom det var spinning förra veckan trodde jag det skulle bli lungt idag, så jag blev irriterad när det tydligen skulle vara fys, trots att vi bara var åtta stycken som var med. Men efteråt duschade jag och då skulle vi plötsligt åka in till stan för att se på någon slags "ljus-festival" som var i en park. Vi var där i ungefär två timmar och såg på snyggt insatta lampor innan vi äntligen kom hem igen.

Idag är det som sagt måndag och det var fridluftsdag i skolan. Jag hade valt badminton som aktivitet och det skulle äga rum där jag i vanliga fall spelar. Trots träningsverk i låren lyckades jag komma dit och stå och spela lite med tre oerfarna tjejer i en timme ungefär innan jag fick åka hem igen. Bättre än en vanlig skoldag, men det kändes ändå onödigt.

Snart ska jag iväg till ridningen. Ingen aning om vem jag ska rida eftersom det blir ny häst, så det ska bli kul att se vem jag får. Tyvärr har jag i snart en vecka varit förkyld också, men jag får göra mitt bästa av situationen. Jag vet att jag kan stå över ridningen ifall jag vill, men det vill jag inte. Och skolan vill jag inte heller missa, särskilt nu i början när jag hamnat i en ny klass.

Åh, just det! Imorgon ska jag på möte om specialidrott, så jag får kolla mitt PedNet-mail innan jag går och lägger mig.

Ja, vi ses väl hoppas jag. Hejdå!

Rocktema i Idol, äntligen!

För det första vill jag bara säga att alla var riktigt bra idag och det är riktigt svårt att komma på något negativt om någon. Det var riktigt kul att se hur bra alla gjorde ifrån sig, men här kommer som vanligt min lilla rapport från veckofinalen.

Johan: Jag måste medge att han har blivit bättre de senaste två gångerna. Sedan det bjöds in en kändis som tränat dem en stund har han börjat utvecklas, så det är kanske det han har behövt genom hela tävlingen. Kommer det en kändis till nästa vecka kommer han förmodligen bli ännu bättre. Men kom ihåg att han fortfarande inte platsar i Idol, han kan ju trots allt inte sjunga.
Lars: När jag såg vilken låt han hade valt tänkte jag: Wow! När jag hörde honom sjunga låten tänkte jag: Wow! Men när han plötsligt hängde löst blev jag chockad. Han var ju jättebra, hur kan han åka ut!? Genom hela tävlingen har han varit min personliga favorit. Jag gillade att han hade lite annorlunda personlighet och sa sina åsikter, oavsett vad andra tyckt om det. Nä, jag blev ledsen för det. Det enda positiva är att han verkar vara lika glad för det, så man får försöka trösta sig med det.
Anna: Redan första gången jag hörde denna låten tyckte jag inte att detta var en riktig rock-låt och det står jag fast vid. Låten har ingen power och den är väldigt okänd. Och hennes sånginsats var inte heller världens bästa. Ärligt talat är jag förvånad att hon inte hängde löst.
Robin E: Han valde en låt som verkligen passade honom och gjorde något fantastiskt av det. Det bästa han gjort genom hela tävlingen, så jag blev väldigt chockad över att han hängde löst. Antagligen tänkte folket som röstade att han ändå kommer sitta kvar. Men det var nära att det inte blev så.
Robin B: Långsamt har han blivit mer och mer av en favorit för min del och idag var det som pricken över i:et- han var riktigt grym. Han har börjat röra sig mer nu vilket jag är glad över, och idag sjöng han minst lika mycket som han rörde sig. Riktigt grymt.
Alice: Jag blev förvånad när jag hörde att lilla Alice skulle välja en sådan kraftfull låt som hon gjorde och tänkte att det säkert inte skulle passa henne. Det tycker jag fortfarande, hon var inte bland dom bästa. Jag trodde aldrig att jag skulle säga detta, men jag tycker det är synd att hon inte hängde löst istället för någon annan. Det var inte hennes dag, så hon borde ha hängt löst.
Kevin: Jag förstår fortfarande inte vad som är det bra med hans röst och det står jag fast vid. Ingen kommentar.

För att sörja att Lars åkte ut lägger jag upp hans framträdande här i bloggen. Se den och fundera, varför åkte han ut?
 

Det är lättare att sprida glädje än du tror

Se hur några enstaka ord kan pigga upp en människa. Vi pratade om skolan och på ett ungefär går hon i åttan och får jobba som ett svin i skolan redan nu. Just nu tänker jag itne säga något om det, men när jag får tid och lust tänker jag nog skriva vad jag tycker om kraven i grundskolan.
Föresten, som grej på fridluftsdagen valde jag inte Laserdoma. Istället valde jag badminton och blev glatt överraskad när det är på det stället jag spelar i vanliga fall. Kanske kan man till och med stöta på någon man känner dp under ljusa dagen.

Tredje dagen i skolan

Idag börjar vi 20 minuter senare men ändå måste jag ta samma buss för att hinna i tid. Typiskt. Nåja, det är tur att skolan har så många datorer. Just nu sitter jag i klassrummet och tråkar mig. Om 10 minuter börjar matten. Och nu hörde jag folk som går och skriver upp sig för aktiviteter för skolans fridluftsdag. Om jag hörde rätt finns det till och med Laserdome! Jag hoppas det finns kvar sedan, och framför allt att någon mer än jag väljer det. I alla fall, jag tror jag ska sluta skriva här nu eftersom mellanslagstangenten låter som en stucken gris när jag trycker på den. Så hejdå, när jag kommer hem kan jag skriva mer.

Ännu en bra dag

Skola idag igen. På morgonen hade vi matte- enkelt enligt mig men alla andra verkade ha stora problem med varenda tal. Tack och lov hann jag göra läxan på lektionen, annars hade jag fått plugga ikväll.
Sedan hade vi lunch och efter det engelska. Mitt uttal har alltid varit hemskt och det kändes som om det var värre än vanligt idag. Nåja, jag överlevde i alla fall.
Slutligen hade vi svenska. I 45 minuter skulle vi skriva ett slags "brev" till läraren om oss själva plus en del frågor om hur vi var vana vid svenskan i skolan samt hur vi ville ha det. Sedan gick vi till biblioteket för att låna en bok att läsa och en plugg-bok. Själv kommer jag ta med en egen bok hemifrån, Kalla mig Prinsessa heter den. Sedan gick jag till bussen och åkte hem, som vanligt jättetrött.

Imorgon är det en ny dag, hoppas den blir lika bra som dagen. Dessutom ska jag ju ha roligare ämnen då, så vi får hoppas det kan bli roligare än så.

Första dagen i ny klass

Nu har man då hamnat i en ny klass. På morgonen var jag sjukt nervös, kunde riktigt känna hur jag skakade. Men jag hittade en kompis från min gamla klass som också ska gå text så jag gick med henne.

Sedan upptäcker jag precis nu att jag verkligen inte orkar skriva något om resten av dagen, jag orkar knappt röra fingrarna över tangentbordet alls. Sov dåligt igår natt...

Men jag får väl skriva lite snabbt då. Det slutade med att jag vågade öppna munnen och när man gick arbeta fram ett motiv till en tröja som vi tydligen ska trycka. Och jag garvade. Mer än jag gjort på... veckor känns det som.
Och ridningen gick också bra idag. Så det har helt enkelt varit en ganska bra dag. Nu får man bara hoppas att morgondagen blir detsamma.

Förresten, ipoden lade av med batterier precis när jag hoppade på bussen så jag kunde inte se South Park. Fick ta fram mobilen istället och lyssna på musik.

Jag vet att detta är en enda stor röra, men mina känder känns tunga som cement och jag ska snart sova. Godnatt.

RSS 2.0