Hur gick Idol för grabbarna?

Dagens stjärna: Lars, helt klart! Jag trodde han skulle försöka hitta någon gitarrlåt som han skulle spela till och att resultatet skulle bli halvkrassligt, men när han började sjunga blev jag glatt chockad. Skälvklart dagens stora stjärna.

Dagens besvikelse: Det var ingen särskild person som jag blev besviken på, för jag kände bara igen fyra av dem varav två är mina favoriter. Så jag vill inte peka ut någon särskild som en besvikelse, jag hade helt enkelt inte förväntat mig särskilt mycket om man säger så.

Den som åkte ut: Det blev Rasmus och Jesper som hängde löst och av dem åkte Rasmus. Synd att det inte var jesper som åkte. han är för lik Ola och dem andra gamla idolerna enligt min mening.

Idolkommentarer!

Eftersom jag är en trogen följeslagare av Idol som ofta söker upp saker på internet och annat tänkte jag att jag kunde lämna små kommentarer om varje "del-final" nu denna veckan innan dem som ska till finalen är klara. Varje dag tänker jag ta upp dagens besvikelse, dagens stjärnor , den som åkte ut och lite annat som jag kommer på.

Dagens stjärnor: Linda var en riktig stjärna igår. Hon verkade vara van vid scenen och sjöng på, vilket inte alla gjorde. Sepideh var också jättebra, hon fegade inte heller. Men kanske var dem alla nervösa.

Dagens besvikelse: Anna. Kanske borde jag se en aning mer åt dem andra tjejerna en aning. Nåja, jag får inte vänta mig så mycket ikväll helt enkelt.

Den som åkte ut: Victoria. Vilket jag tycker är ganska synd, men inte så jag gråter. Jag har tyckt om henne under hela tävlingen, men hon är inte den jag håller på. Det finns folk som är bättre.

Annars var kvällen bra. I början hörde jag nästan inte dem som sjöng, frågan är om dem var nervösa och inte kämpade eller om det var något tekniskt. Imorgon är det grabbarnas tur, då får vi se vem som åker ut då.


Skola igen

Hela denna veckan är det produktion igen. Idag har vi fotograferat en buss och en kopp samt räknat ut arean och volym på dem olika sakerna. Eftersom temat är det geografiska Rummet är det en hel del matte inblandat, men det är ganska okej. Vi ska göra ett radioprogram där vi berättar om olika saker/former i vår vardag och jag ska berätta om cylindern, även kallat koppen. Så jag får väl komma på något att skriva om den som jag sedan kan berätta om.

Idag ska jag i alla fall till stallet. Sist hade jag en söt häst som heter Gry, men idag blir det en annan. Jag hoppas vi ska rida ut eller hoppa terränghinder, det är det som är roligast. Annars ska jag väl bara slappa när jag är kommer hem och eventuellt läsa Eclipse/Ljudet av ditt hjärta.

Nu ska jag stänga ner, det verkar som om vi får sluta tidgare. Vi ses!


Max antal besökare!

Antalet besökare kan skifta kraftigt från dag till dag. Allt från tre och uppåt brukar komma, men för någon dag sedan kom bloggens rekord: 23 besökare. Innan har jag inte tänkt på att tacka folket som läser och kommenterar bloggen, så nu gör jag det. Tack. Det är mycket tack vare att man vet att folk läser och kommenterar som man får styrkan att fortsätta skriva och inte tröttnar. Jag hoppas ni kommer fortsätta läsa i framtiden och förhoppningsvis kan jag få några regelbundna besökare också. ;)

Idag var jag aktiv

Idag när jag åkte buss hem- vid tolvtiden- lyste solen. Då fick jag plötsligt för mig att jag skulle ut och cykla, vilket jag gjorde sedan. Jag fotade lite bilder som i nuläget finns inne på både mobilen och kameran. Eftersom kameran slutade fungera efter ungefär fem bilder fick jag slänga ner den i korgen och låta den vara där under hela turen. En annan gång kommer bilder samt en ltien berättelse, även om det inte är mycket att berätta.


Lektion igen

För två minuter sedan skulle nästa lektion ha börjat. Text/journalistik är det som gäller nu och jag kommer förmodligen välja det, har jag kommit fram till. Inte ens halva klassen är här, men jag är här i alla fall.

Men nu kom Gabbi i alla fall, läraren. Så jag måste logga ut nu, så ses vi en annan gång.


Jag avgudar henne

 

Denna tjejen är helt otrolig. Jag kommer nog aldrig kunna vänja mig helt vid hennes fantastiska toner. Bara idag lyssnade jag på den tre ånger, en fjärde nu. Och att jag kommer försent skiter jag i, hon är alldeles för bra.

Åh nej

Idag slutar jag tjugo över fem. Dessutom har jag inga medieämnen nu på eftermiddagen. Nice.

Det enda positiva jag ser i nuläget är att jag blir skjutsad hem och slipper sitta på bussen en timme. Allt annat känns just nu negativt, inte ens heroes kommer idag. Hoppas bara Anna går vidare i Idol, så blir jag nöjd.

Coolt

Hittat på Stephenie Meyers hemsida.

Skola

Skolan är här igen. Hurra, och nu menar jag det verkligen. Sitter med en kop varm oboy framför mig som jag längtade efter för någon dag sedan. Nu är min dag fulländad.

*Skratt*

Nu

Jag borde sova. Nu. Så mycket som klockan är nu och särskilt som jag nästan somnade innan idag.

Hm. Plötsligt blev jag sugen på choklad. Eller varm oboy. Eller både och...

Helg

Nu är det helg igen.

Hurra?

Ända sedan jag börjat gymnasiet har skolan faktiskt varit rolig och nästa vecka har jag bara media på schemat med olika workshops. Så jag längtar förbi helgen.

Nu får ni veta vem jag är

Som jag sagt innan har jag, trots att jag haft bloggen i över två månader, aldrig presenterat mig. Så nu tänkte jag att det blir dags att göra det.

Jag heter som sagt Isabelle och fyllde sexton för en vecka sedan. Jag tänker inte lägga ut någon bild på mig, men jag har i alla fall brunt uppklippt hår med snedlugg. Frisyren är ganska kort och går recis att fästa med ett gummiband (se ett gammalt inlägg för en bild på enbart mitt hår). Mina ögon är konstiga eftersom, i alla fall jag, tycker dem ändrar färg en aning beroende på ljuset. Just nu verkar dem i alla fall vara gröna. Min kroppsform är inte överdrivet fet, men inte pinnsmal heller. Mullig kan man säga. Något jag tycker är väldigt snyggt och skönt är när man har "två tröjor", så det har jag ganska ofta. Även skjortor är snyggt, fast jag brukar bara ha skjortkragar som är fastsydda på olika tröjor. Dem flesta tröjor jag har är gråa har jag omedvetet kommit på, kanske passar jag i det? På benen har jag i alla fall alltid jeansbyxor, svarta eller blåa. Det är det enda jag trivs med "offentligt".

På fritiden gör jag ganska många saker. Bland annat rider jag på måndagar på Klagshamns RyttarFörening. Jag har tappat räkningen på hur många år jag ridit där, men det bästa med det stallet är omgivningarna. Stallområdet är inte särskilt bra och hästarna är inte särskilt fina heller, men man är alltid ute på sommrarna. Det är det som är det bästa där.
Förrutom det spelar jag badminton. Det har jag gjort i snart två och ett halvt år och jag tävlar en del också. Jag har inga stora framgångar och tror inte jag vill bli något stort inom den sporten heller. Men om man ska sätta upp ett "mål" är det i första hand att komma långt i någon tävling, annars vill jag bli duktig nog att komma bort från nybörjartävlingarna. Det är ofta jag får åka på turneringar själv eftersom det är få nybörjare, så det ser jag väldigt mycket fram emot.
Men när jag är hemma är det teven och datorn som gäller. På teve ser jag mest roliga saker och deckare är verkligen ingenting som passar mig. Om jag ska säga några serier är det bara Idol och Heroes som gäller för tillfället. Vid datorn är jag däremot mer aktiv där jag gör en hel del saker. Jag spelar ganska mycket spel såsom Sims och olika sorters hästspel, annars är det skönt att bara surfa runt på internet i lugn och ro.
Läser gör jag även gärna. Jag har en bokhylla full av böcker och ännu fler böcker som inte får plats. Världens bästa böcker är enligt mig Twilight-serien av Stephenie Meyer. Hon är en fantastisk författare och hennes böcker har slukat mina tankar många gånger. Jag har även börjat skriva en egen bok om varulvar som jag tänker lägga ut här i bloggen en dag. Förutom den serien läser jag även en del manga och andra böcker när jag får tid över.

I augusti nu i år började jag på gymnasiet. Hela skolan består av en massa medieämnen och nu dem första tio veckorna får vi prova på dem olika profilerna som man kan välja samt göra små "projekt".Fyra olika projekt ska det bli och när varje projekt är klart ska det presenteras. Sista projektet, drömmar, ska även föräldrarna och annat folk bjudas in till. Jag har hört skvaller om att det även ska bjudas in kändisar som ska få se våra arbeten, fast det vet jag inte hur mycket det stämmer. Dem sex olika profilerna är grafisk design, foto, film, text, radio och exponering. Det som verkar mest intressant enligt min mening är radio och text och imorgon ska jag lämna in en lapp om mitt preliminära val. Fortfarande är inte lappen ifylld, men förhoppningsvis är den det snart.

Nu vet jag inte om det finns så mycket mer att säga om mig. Vill ni fråga något eller bara säga något till mig är det bara att kommentera. Svaren kommer nog hamna här i bloggen så alla kan se dem. Om du läste allting är jag i alla fall tacksam för att du tog dig tid och om det var ditt första besök här önskar jag dig välkommen tillbaka.

Trötthet kommer snabbt

Senaste dagarna har jag känt mig väldigt trött tidigt på kvällen. Det känns inte som om jag har licka mycket fritid, men det är inte det. Nu ska jag i alla fall snart gå och sova, så jag åter igen får sova ut länge. Imorgon ska jag vara med min kompis som jag förresten träffade på bussen idag. Det var första gången på en månad jag träffade henne så jag blev jätteglad. På lördag ska vi dessutom på Laserdome som "kalas" för att jag nyligen fyllde år.

Nu ska jag i alla fall sova. Förresten har jag kommit på att jag inte har berättat någonting om mig någonstans, så jag kommer nog göra det också inom en snar framtid.

Skolan igen

Åter igen sitter jag i skolan och gör ingenting. Nu ska vi göra olika projektarbeten och i eftermiddag ska jag ut och intervjuva. Men nu har jag absolut ingenting att göra, så jag skriver lite här.

Förresten kan jag säga vad jag upptäckte förra veckan. Jag skulle titta på en bild på google när hemsidan som kom fram under fångade mitt intresse. Jag läste lite av den oc jag blev helt fängslad. Länken tänker jag inte lägga upp men personen som skrev hade underbara tankar och uttryckssätt.

Yes

Det var minsann på tiden att Lizzie skaffade en blogg.

Hoppas bara hon kommer fortsätta skriva där. Hjälpte henne med designen också men måste säga att den blev grym. Lägger till den som länk åsså bland mina andra länkar.

Talang

Idag hade jag text på schemat. Först pratade läraren på om själva inriktningen och det var intressant. En tidning som hon visade var doppad i kaffe för att få ett gammalt utséende ifall någon bryr sig. Men sedan pratade hon om hur man bygger upp en berättelse för att den ska bli bra. Efter en kort paus skulle vi själva skriva en kort berättelse med googlade bilder till. Jag blev ganska snabbt klar och lät henne läsa den. Det enda tipset hon kom med var att jag skulle dra ut på det lite mer på ett ställe, annars hade jag talang för att skriva. Talang, det är speciellt det. Jag hade ändå inte försökt lägga ner särskilt mycket energi på den, men hon verkade ändå tycka mitt arbete vad bra. Jag är självklart glad att få en komplimang, men det kanske kommer försvåra mitt val senare. Eller förenkla.

Ni som läser min blogg, tycker ni jag har talang för att skriva? Ja eller nej? Vad kan jag förbättra?

Om du svarar, tack för att du tog dig tid.

Idag är dagen D

Inte riktigt, men det är i alla fall min fördelsedag idag. Skriv nåt om ni bryr er eller skit i det eller vad ni vill.

Ny design!

Eller okej, det är en lögn. Jag har en ny klocka, nya färger och en ny header. Istället för det blåa och fina har jag istället en grå nyans i allting nu. Bara det inte blir alldeles för deprimerande.

Vad tycker ni?

Hjälp!

Någon jag hatar stter tre meter bakom mig.

Usch.

Skoltid

Nu är det skoltid och jag har en stund för mig själv under lektionen, så jag skriver snabbt lite. En ny grupp har jag hamnat med och även ett nytt tema för detta projektarbetet, kärlek. Verkligen mitt ämne. Gruppen är i alla fall lite utsprid så jag kan inte göra mycket annat än att vänta på att lektionen ska ta slut. I eftermiddag ska vi ha expo. exponering. Undrar vad vi ska göra då... Till lunch blir det i alla fall pasta och pastasås. Mums.

Två dagar kvar till min födelsedag.

Vilka idioter

Igår klockan ett på natten, när jag precis hade gått och lagt mig, kom ett stort gäng till min gata. Men sig hade dom en stor stereo eller något och började spela hög musik. (Dålig musik dessutom). Tack för den.

Men som tur är kom det nog någon som sa till dom, för jag hörde en stor tuta och efter det blev dem tysta. Så vem det nu var, tack. Även om du aldrig kommer få den hälsningen.

En glad dag

Som ni kommer ihåg om ni läst min blogg innan har jag senaste dagarna varit förkyld och deprimerad. Idag har det varit tvärtom. Jag tänkte först inte gå till skolan men gick i alla fall. Sedan var jag där och slutade tre timmar tidigare och åkte hem med bussen. Värdet var fint hela tiden och plötsligt fick jag en slags konstig energi som fick mig att känna mig levande.

Fast det är faktiskt inte första gången. Jag brukar ofta ha det så, först vara deprimerad ett tag innan jag plötsligt en dag lyser och och blir jätteglad. Jag har funderat över vad det kan vara för lösningar på det och kommit på att jag kanske är väldigt väderberoende till psyket. Som idag lyser solen och jag är glad. Igår var det molnigt och regnigt, då var jag deprimerad. Allt dethär låter säkert jättekrångligt, men jag förklarade så gott jag kunde. Huvudsaken just nu är i alla fall är att jag fick skriva av mig.

Hur blir ni när vädret ändras?

Mår skit

Under skoldagen idag började jag må skit. Förmodligen på grund av att jag är förkyld, så jag hoppade över informationen om specialidrott och stack hem istället. Imorgon blir jag hemma och förhoppningsvis kan jag komma igen på dredag då vi ska ha en sorts överlämning. Nu ska jag i alla fall gå och sova.

Förresten hade både Heroes och Idol premiär. Heroes finns det inte så mycket att säga om, Clarie är i alla fall min favorit, precis som hon alltid varit. Och i Idol var den nya juryn sämre än den gamla. Enda fördelen med dem är att dem verkade trevligare.

Föräldrakväll

Idag var det föräldrakväll på skolan. Rektorn och de två biträdande rektorerna pratade om skolan, inriktningarna och lite annat blandat. Efteråt visade jag min pappa lite grand av skolan såsom radiorummet, några skärmar som finns uppfällda och lite annat som man kunde använda och titta på. Men i alla fall, det som sades under kvällen fick mig att tänka till lite om de olika inriktningarna. Fortfarande tror jag som innan att jag ska satsa antingen på Radio eller Text, men det är ju fortfarande många veckor kvar innan jag väljer inricktning. För dem som inte vet (vilket säkert är alla) ska man efter 10 veckor välja vilken inricktning man vill syssla med och sedan hamna i sådana klasser. Det finns 6 olika profiler att välja bland som jag inte orkar berätta om, i alla fall idag. Faktiskt så orkar jag inte berätta om något mer idag alls, för jag ska gå och sova nu. Godnatt, imorgon väntar en ny dag.

RSS 2.0