Efter månader av sökande...

...har jag slutligen hittat vad jag vill ha.

Här är den unika giden till hur man får bort den vita kanten runt headern. Jag säger bara Gud, vad jag velat veta det länge!

Tävlingsrapport och annat

Ja, idag var jag som sagt på tävling. Det gick bra: jag kom tvåa. (Sedan bortser vi från att det var fyra personer). I pris vann jag en muffins (Pågens sponsrade tävlingen), ett litet plagate, en tröja och ett svettband. Bilder kommer!

Och snart är det melodifestivalen. Här från närheten och min kompis ska vara med och kolla. Så jag ska krypa ner i soffan med muffinsen och mysa snart. ;) Har man tur ser man någon eller något som man känner igen.


Bilder från stan!

Jag lovade ju att ladda upp lite bilder från när jag gick runt och fotade lite, så här kommer dom. Hoppas ni uppskattar det. :)
Och anledningen till att kvalitén och färgerna är kassa är för att alla bilderna är plåtade med en mobilkamera. Hade jag planerat att fota hade jag tagit med mig kameran, men eftersom det blev så impulsivt blev det som det blev, Jag hoppas ni har förståelse och att ni tycker om bilderna ändå.Ett nytt hus där dem innan hållit på och bygga. Senaste gången jag såg det huset (innan jag tog bilden)
var det byggställningar och annat som dolde det, men nu kan man se vad det är som ska ske där.Påsen med idrottskläder fick jag bära runt på, men det gick väl an. Man kan skymta min handdduk innut påsen.På andra sidan kunde man se min buss åka förbi- men på fel håll.Bjuder på en liten bild på mig själv också när jag ändå håller på.Precis utanför där min buss går kommer detta stället öppnas inom en snar framtid.Min personliga favoritbild av dem jag tog. Den fick snyggast
skärpa och färger, även om inte motivet är det mest intressanta.Idag sken solen åter igen och när jag hoppade
 av bussen var landskapet alldeles för vackert för att
ignorera. Jag var helt enkelt
tvungen att ta en bild...

Imorgon blir det ingen lugn dag

Hela veckan har jag gått och trott att helgen skulle bli slapp och skön. Idag blev jag påmind om att det är en tävling imorgon. Lite förvånad blev man ju, men sånt händer, antar jag. Vi behöver inte åka särskilt långt i alla fall och jag ska inte vara där förrän klockan två, så det blir minsann sovmorgon. Dock blir det bara tre matcher eftersom vi bara är fyra stycken. Tur i oturen?

God Morgon!

Sitter nu på morgonen och äter frukost, så undertiden skriver jag lite kort.

Igår glömde jag skriva, men jag tog i alla fall en massa bilder påväg till bussen. Så dem bilderna kommer ikväll eller imorgon. ;)

Plugg

*suck*

Jag borde plugga historia. Det handlar om medeltiden och en del frågor handlar om någon familj vid namn Fuggers. Det dem gjorde var att bedriva handel världen över på en omöjligt hög nivå.

Varför ska vi veta det? Vi lever inte i medeltiden, vi är inne i 2000-talet nu!

Snöbilder!

Idag fick jag en plötslig lust att ta mig ut och fotografera. Så efter frukosten slängde jag på mig skorna och gick ut och knäppte några bilder. Många blev bara dåliga och suddiga, men dem som blev bra får ni se.Utanför huset skuttade det omkring en fågel. Jag tog ofantligt
 många bilder på den, men här har jag klippt ihop de tre bästa.
Grannarnas insynsskydd.Utanför huset, på baksidan. Snön var nästan orörd, så det var jättevackert.I trädgården har vi en massa fågelmat och annat. Här ser vi några jordnötter.Snön var påväg att smälta. Jag tror det var fem plusgrader ute. Är våren påväg nu?En av min mammas krukor hade fått en fin snökant.

Nytt nagellack!

Då har man fixat nya naglar igen. Denna gången använde jag silver och blå färg samt blomformade stenar i blått och silver. Jag fick tipset att använda tejp för att kunna göra linjer raka, vilket fungerade utmärkt. Enda problemet var att färgen ville följa med tepjen bort från nageln ibland. Därför är jag tacksam att jag väntade till dagen efter med tejpen.

Vill du veta hur jag gjorde linjerna?

1. Måla först valfri färg på alla naglar.
2. Vänta till dagen efter.
3. Sätt en tejpbit över nageln så som du vill ha markeringen.
4. Måla igen med en annan färg. Om du tycker det behövs, måla flera lager. (Det är ingenting som behöver få tid och torka).
5. Dra långsamt bort tejpbiten.
6. Klart!


Nu var jag duktig

Nu har jag suttit i 1,5 timmar med att läsa andra bloggar. Det blir ungefär 95 inlägg. Kommentarer, fakta in i min hjärna och annat är klart. Beröm mig.


Sportlov!

Nu var det ett par dagar sedan jag hörde av mig sist, men det beror till stor del på att ingenting händer. Allt som händer är att jag vaknar, läser en tråkig bok som jag måste bli klar med till efter lovet och sedan tillbringar jag större delen av dagen med att spela. Spelen varierar, men måndagen och tisdagen var det Tomb Raider Anniversary som jag fastnade med. Plötsligt vände det och mitt Sims-beroende kom tillbaka igen. Vilken skillnad. I Tomb Raider går det ut på att lösa gåtor, döda djur och annat medan Sims bara är att låta en familj växa upp.

Vilket tycker du är/verkar roligast?Tomb Raider, där man är smidig som en katt och kan klara av att hoppa på de flesta avstånden?
Eller The Sims, där man ska kontrollera en skräddarsydd figurs behov, önskningar och ambitioner?


Ny design!

Fråga mig inte, men plötsligt fick jag ett ryck och kände för en ny, gladare, design. Så jag satte fart och här är resultatet! Blev själv ganska nöjd. Vad tycker ni?

Frågestunden är besvarad!

Tillslut har jag då svarat på alla frågorna som ni ställde i frågestunden. Jag vill bara tacka så hemskt mycket och hoppas ni slipper fortsätta undra. ;)

Linnea frågade:
1, Hur/när upptäckte du twilight? På ett forum var det många som pratade om den boken (ungefär i somras).  Nyfiken som jag blev lånade jag första boken. Snacka om att jag blev fast sedan!
2, Vilken är din favorit karaktär i twilight? Jag tycker om Jacob Black vädligt mycket. Han är så glad, snäll och... ja, helt perfekt.
3, Team Jacob eller Team Edward? Team Schweizland. Jag vill att Bella ska vara med Edward, men samtidigt vill jag ju att Jacob ska bli lycklig.
4, Hur gammal är du? 16 år, blir 17 i september.
5, Var är du ifrån? Jag bor och är uppvuxen i Skåne, men på min mammas sida har jag italienska rötter.
6, Läser du många bloggar själv? På bloggkoll bevakar jag totalt 25 bloggar, tyvärr är det sällan jag tar mig in till nya bloggar. Men i fortsättningen har jag bestämt mig för att försöka bli bättre på det, det är ju trots allt på så sätt man får nya kontakter.
7, Vad gör du annars på fritiden? Rider, spelar badminton, pluggar, sitter vid datorn och lite annat.
8, Om du har läst Breaking Dawn, vad tyckte du om den? Jag har ungefär 150 sidor kvar (vilket jag ska försöka läsa ut fortast möjligt, trots att jag inte vill att det ska ta slut). Och den är suverän! Tror det är min favoritbok i serien dessutom.
9, Vad betyder Eclece? Hur kom du på namnet? Eclece är min egen version av ordet Eclipse, som då en av Twilight-böckerna heter. När jag sa det för mig själv lät det häftigt, men när andra i min närhet säger det låter det ganska fult. Så jag funderar på att byta namn om jag kommer på något bra. Vad tycker ni läsare om det?

Jennie frågade:
Sen till frågestunden, vilka tre saker skulle du ta med till en öde ö? =)
Massor av mat, marknadens nyaste GPS och en båt.

E frågade:
Namn? Isabelle.

Ann-Gun-Britt-Marie-Lena frågade:
När upptäckte du Pyrre? 
(För dem som inte vet är det en karaktär i ett spel). När min bror började prata om Silent Hill.
Rider du? Japp, det gör jag. :)
Isf, hur länge har du ridit? Om jag inte minns fel är jag inne på mitt fjärde år.
Har du något husdjur? Nope, inte ett enda.

Kanelbullen frågade:
Varför bestämde du dig för att börja blogga?
Egentligen började det som en liten kul grej. Jag är en människa som älskar att skriva, så jag skaffade efter ett tags funderande en blogg på en superenkel men tråkig hemsida. Efter ett par år tröttnade jag på den och valde blogg.se istället- något jag inte ångrar. ;)

Louise frågade:
1. Kan du lova att skiva minst ett inlägg varje dag? =) Jag kan inget lova, men jag ska försöka. ;)
2. Kan du lägga upp mer bilder? xP Japp, något jag redan lovat.
3. Vilken är din fawo blogg? Jadå, en väldigt bra fråga. Jag tror inte jag kan peka ut någon "specielll" så, men alla bloggarna jag följer tycker jag om väldigt mycket.
4. Läser du de "stora" bloggarna? Som Kenza o blondinbella...? Nej, ingen av de bloggarna som större delen av befolkningen känner till. Men vissa av dem jag följer är inte särskilt små.

Foki frågade:
Vad tycker du om att läsa hos andra bloggarna? :) Allt möjligt. Allt från naglar, animé, pärlplattor, Twilight, vardagsliv...
Favvo färg? Rött.
Ha du någon hobby? Japp. Datorn, läsa, rida, spela badminton...

Amanda frågade:
1. Vad är ordet du använder mest i meningar?
Hmm... Riktigt svår fråga, men jag säger nog ordet "typ" ganska mycket när jag pratar. "Nog" är kanske också ett vanligt återkommande ord.
2. Tycker du om dillblandad sill? Det låter inte alldeles för hemskt, så jag hade säkert kunat äta mig mätt.

Saos frågade:
Vad är din favoriträtt som du lagar själv? (recept)
Fortfarande bor jag hemma och lagar inte mat särskilt ofta. Men om jag skulle laga något så blir det väl... mackor. ;)
Om du vann 10 miljoner, vad var det första du skulle spendera pengar på? Jag skulle spendera dem på mitt bankkonto- spara till bättre behov.

Victoria frågade:
Vad tycker du om att fota? Menar du om jag tycker det är roligt? I så fall ja, men det känns som om jag aldrig har något jag kan plåta.
Hur ofta brukar du fota? Sällan. Vid speciella tillfällen och ibland till vardags när jag får något ryck.
Vad fotar du helst? Landskap är det bästa jag vet att fotografera. Stora, öppna åkrar, med en vacker himmel... Perfekt!
Och det kommer komma mer bilder i din blogg? xD Förmodligen. ;)


Åter igen är jag mycket tacksam för alla frågorna. Om det kommer en till frågestund i framtiden hoppas jag ni har hunnit komma på några nya frågor. ;)


Angående Linneas fråga om namnbyte får jag se hur det blir med det. Men i så fall blir ni informerade om det, så ni behöver inte vara oroligt. ;)

Hoppsan!

Idag har det hänt lite blandade småsaker som jag kan ta upp.

• Vi slutade en halvtimme från svenskan.
• Förutom det fick vi veta att vi den 16:e april (på lärarens namnsdag) ska gå på teater. Klockan 19.00 på kvällen, så jag får väl helt enkelt kolla upp vad det är för något. Verkar i alla fall bli intressant.
• Utdelning av rosor i skolan. En tjej fick 30 rosor av sin kile, vilket jag räknade ut har kostat 450 spänn. Förklaringen var att dem träffades den 20/10, och tillsammans blir det ju 30. Hon storgrät av glädje, kul för henne. :)
• Imorgon ska jag hoppa in i en tävling för att hjälpa badmintongänget. Måste stiga upp lite mindre än en timme innan jag vaknar första skoldagen. Perfekt start på lovet.
• Ja, du läste rätt; jag har fått sportlov!

Så som ni ser ska jag upp tidigt imorgon, så jag får helt enkelt gå och lägga mig nu. Beräknar inte att vinna något, men på så sätt kan vi i alla fall ha några spelare med där. När jag kommer hem igen ska jag börja svara på era frågor. Vill verkligen tacka så mycket för alla frågorna jag fick, ska bli roligt att svara på dom. :3

Höjdhopp och snö

Idrotten idag var faktiskt rolig- höjhopp. I början tänkte ångrade jag nästan lite att jag var med, men hon delade upp oss i två grupper. Självklart valde jag den "lätta" gruppen för nybörjare. Så det första vi gjorde var att gå fram till mattan och kasta oss på den. Sedan gick vi steg för steg tills jag slutligen hoppade 105 cm med stång. Det var minsann vågat av mig. ;)
Men under resten av dagen har jag haft lite ont i ryggen, tydligen så var det jobbigare än jag trodde. Fast det fick jag tåla en gång.

Sedan har jag ju iten hunnit berätta att här har snöat! Jag kommer inte riktigt ihåg när det kom, men om jag minns rätt så var det i tisdags. Så utanför fönstret har jag nästan en decimeter med snö.

Hade tänkt lägga in en bild, men eftersom min egen dator inte vill fungera måste jag använda en bärbar. Och för att koppla in mobilen (som jag antagligen fotat med då) måste man ha en ledig USB-plats i datorn, men där måste jag ha inkopplat en liten kloss som ser till att jag får internet. Men för eller senare kommer det, lovar jag. ;)

Oh, nu är det matdags! Fiskpinnar och pommes frites om jag hörde rätt innan. See ya!

Hejsan

Åter igen, ett tag sedan jag bloggade. Skärpning på mig!

Inget särskilt har i alla fall hänt. Har fått veta schemat efter sportlovet fram till påsklovet, och det är väldigt dåligt. En sovmorgon på tio minuter, men ändå måste jag ta samma buss som vanligt för att hinna i tid. På måndagar slutar jag klockan 16, så det blir bara att skynda hem så jag hinner till stallet. Dessutom är alla roliga ämnen på måndag, så fredag får ha tråkigare ämnen. *suck*

Fast jag får väl se tillbaka. Det schemat jag har haft nu är jättebra, så dem sista dagarna nu får jag passa på att njuta.

Frågestund!

Ja, nu ska jag minsann liva upp denhär bloggen lite genom att ha en frågestund. Ni kan fråga precis vad ni vill och hur många frågor som helst. Frågestunden slutar på fredag klockan 20:00. Eventuellt tidigare ifall jag blir dränkt i frågor, men jag hoppas jag ska klara det. ;)
Så fråga på!


Frågestunden är nu avslutad!

Chill dag!

Idag gar minst sagt varit en väldigt slapp dag. Allt började med mediekunskap, där läraren aldrig kom. Efter en kvart fick vi veta av en annan elev att läraren samtidigt hade treorna. Tack för att du sa till oss. Därför hade vi tre timmars rast till nästa lektion. Man fick i alla fall lite jobb gjort och åt lunch som var god.
Nästa lektion skulle vara engelska, men det blev inte som vanligt. För det första var över halva klassen borta (antagligen för lektionen innan). Men sedan skulle läraren ha möte samtidigt som vår lektion, så han hade förberett lite uppgifter som vi jobbade med. Det gick relativt fort och en timme för tidigt gav jag upp de två sista uppgifterna som jag inte hittade svar på.
Men sedan missade jag tyvärr bussen med fem minuter så jag hade 25 minuter på mig att göra ingenting. Jaja, jag fick lite tid på mig att läsa en svenskbok som faktiskt börjar bli lite intressant nu.

I alla fall, nu måste jag dra om jag ska hinna till stallet i tid. See ya!

*dött*

Jaha, nu har bloggen dött lite, verkar det som. Typiskt mig...


Dagens låt

Funerar på att börja köra med dagens låt- vad tycker ni som läsare om det?

Aja, jag slänger upp en nu. Min kompis skickade den igår och sedan dess har jag inte kunnat släppa den. Trots att texten är väldigt deprimerande så är melodin så pass glad att man glatt sjunger med utan att tänka på handlingen.


Grattis!

Vill bara önska Grattis till Amanda som fyller 15 år idag. ;)

Underbar låt

Hittade denna underbara låten igår på Youtube och kan inte släppa den. Den är helt enkelt så... underbar.

Vad tycker ni?Aikido!

Idag hade vår skola fridluftsdag och jag hade lyckats övertala F att välja aikido med mig. Så vid halv tio träffades vi på busshållsplatsen och gick till stället.
 Där stötte vi på ett litet problem- att komma in. Det var nämligen låst på ytterdörren, så vi blev lite nervösa när vi inte visste vilken knapp man skulle trycka på. Men tillslut gick det och vi lyckades komma upp två trappor, som vi blivit instruerade om.
 Vi följde några små skyltar tills vi kom fram till ett stort rum med en liten skiljevägg. Personligen fick jag känslan av ett väntrum med ett stort rum längst inne där vi kunde se lite folk gå omkring med vita dräkter. "Ska vi ha sånna!?" viskade vi lågt till varandra och fnissade lite. Allting verkade så konstigt, så fel, så... korkat, vi ångrade att vi hade valt det.
 Eftersom vi var en halvtimme för tidiga stod vi bara där och disskuterade om det verkligen var det skulle vara. Men tillslut kom en gubbe och välkomnade oss lite snabbt. Han berättade var omklädningsrummen var och sedan gick han vidare. Så vi gick genom väntrummet och smet in i det lilla omklädningsrummet- och väntade. Vi var redan ombytta (vilket var tur), så vi satt i stort sett bara och pratade.Slutligen kom det två till och efter det kom även en lärare, min historielärare av alla lärare.
 Ytterligare tid passerade och sedan kom gubben igen och sa att vi kunde komma in i rummet där vi skulle vara. Vi gick in och jag drabbades av en förvånad känsla: rummet var rektangulärt och hade träväggar. Golvet pryddes av mjuka, gröna mattor som enligt min erfarenhet heter tatami- mattor. På ena väggen hängde en bild av en gubbe med skägg och under där fanns en annan tavla med japanska tecken. I rummet gick fyra killar omkring som såg ut att vara i sin egen värld. Dem gjorde lite skickliga saker och en av killarna kastade sig plötsligt ner på marken och gjorde en kullerbytta, innan han gick vidare som ingenting. Så fort någon trädde in i rummet eller gick ut därifrån vände de sig mot tavlan och bugade. Alla nykomlingar tryckte sig förvånat mot väggen.
 Men sedan kom det i alla fall igång. Ledaren berättade lite snabbt om aikido och tavlorna i mitten innan alla tillsammans gjorde en slags hälsnings-ritual. Ingen fattade ett skit, men vi följde hans exempel och bygade först mot tavlan, sedan mot ledaren. Efter det var det dags att börja värma upp- med att gå. Ja, det kändes jättefånigt att gå i en stor cirlek i rummet, men det skulle vi i alla fall göra. Så vi gick, sedan bytte vi håll och fick jogga och lite andra saker. Sedan började själva lektionen på riktigt och det mesta bestod av olika övningar som vi skulle härma, två och två. Samtidigt gick de fyra skickliga killarna runt och gav instruktioner. Efter en timme fick vi en fem-minuterspaus och sedan körde vi igång igen. När klockan var tolv skulle vi sluta, men först klockan 12.20 kom vi bort från mattan efter en ny hälsning, uppvisning av proffsen (det var coolt!) och lite annat.
 Så vad skulle vi göra då? Jag hade precis missat min buss och F tänkte äta, så vi gick in på Burger King och käkade. Gott! Sedan gick vi tillbaka till busshållsplatsen och väntade. Hennes buss kom först men hon frågade om hon skulle vänta på min som kom 20 minuter senare, men jag sa att det var okej och så sa vi hejdå. Så jag gick bort och väntade med min musik och sedan satt jag på en relativt tom buss resten av vägen hem.

En lång sammanfattning av fridluftsdagen idag. Ledsen att det blev så långt, men jag behövde helt enkelt skriva av mig. Måste säga att jag tyckte det var riktigt roligt och funderar på att börja på det. Fast jag får se om jag får tid, ork och annat. Men om du vill läsa hela detta inlägget är det upp till dig: take it or leave it!

Förresten kom jag på att de flesta kanske inte ens har en aning om vad aikido är, och eftersom jag dessutom lovat att börja ha mer bilder kommer här en film. Bättre än inget ju.
Fast jag var inte sådär våldsam. ;)


Hej och förlåt!

För det första vill jag be om ursäkt för att jag inte uppdaterat på länge. För det första har jag ju min ridning på måndagar, och då hinner jag aldrig skriva något då. Men igår var jag riktigt trött och orkade inte plugga eller någtonting. Allt jag gjorde var att se om Twilight för säkert tionde gången. Så... nu först har jag tid och ork.

Förresten, idag ska jag prova på akido! Det är ju fridluftsdag i skolan idag, så jag och F valde det. Ska bli intressant och prova, har nämligen velat göra det ett par år nu. ;)

Slutligen vill jag hälsa alla nya läsare Varmt Välkomna! I lördags hade jag nämligen en riktig succédag med hela 53 besökare och dessutom fick jag hela 3 nya läsare på bloggkoll. Det kanske itne låter så mycket för er, men för mig betyder det mycket. Så till er vill jag önska varmt välkomna och hoppas ni kommer trivas. ;)

Och med tanke på det har jag börjat fundera mer på vad som ska tillfredsställa mina läsare. Jag ska försöka att lägga upp mer bilder, det blir ju alltid kul och se. Men sedan en viktig fråga som jag inte kan svara på själv:

Vad vill ni läsa om?


Nya prylar!

Idag började dagen med att jag sov till tio. Sedan gjorde jag inget särskilt- spelade Goo (som jag skrivit om innan, hittar dock inte inlägget) några timmar och klarade flera banor som jag aldrig tidigare klarat. Sedan blev jag skjutsad till träningen och spelade badminton. Totalt blev det två singelmatcher och tre dubbelmatcher och ska jag vara ärlig var jag riktigt dålig idag. Shit happends, antar jag. Men när jag kom hem hade min mamma köpt lite prylar till mig. :)• Nytt nagelset. Denna gången med olika blommor som var jättesnygga (uppe till höger).
• Stort set med pärlgrejer som innehöll 15,000 pärlor, 4 plattor, inspirationsbok, papper för att stryka pärlorna och en CD till datorn. Med hjälp av den skivan kan man fixa sina egna bilder och göra pärlplattor av det.

Tack för det. :)

Nyss såg jag "Trollkarlens hemligheter" eller något på 5:an. Det är en maskerad trollkarl som avslöjar olika trick. Det är kul att kolla på, försöka komma på hans hemligheter själv osv. ;)

RSS 2.0