Seg uppdatering

På senare tid har jag upptäckt att jag varit dålig på att upptagera bloggen. Denna veckan kan jag förstå det, när det är lov finns det inte särskilt mycket man kan säga. Men i fortsättningen ska jag försöka tänka på det. För den som undrar kan nu läsa vad jag gjort nu i veckan.

Måndag: Förmiddagen satt jag vid datorn innan jag sedan gav mig av för att rida.
Tisdag: Nästan hela dagen satt jag vid datorn innan vi på kvällen träffade en kusin och åkte och spelade badminton.
Onsdag: Jag ringde min kompis som är i Stockholm och hörde hur det är med henne. Sedan var jag med min andra kompis på kvällen. Gjorde inget särskilt, spelade lite Playstation och såg på klipp på YouTube. Dessutom fick jag en bok i försenad födelsedagspresent, trots att jag inte haft någon fest eller något. En jättefin bok med dikter om hästar samt underbara foton av världens bästa hästfotograf, Bob Langrish. Den var verkligen jättefin, tack. <3
Torsdag: Igår bakade jag en kladdkaka under dagen och tog det allmänt lungt resten av dagen.
Fredag: Ungefär hela dagen såg jag på film. Först en långfilm, sedan såg jag två avsnitt av South Park. Efter det var det som vanligt träning (bara 6 personer var där) innan det var dags att åka hem och se på idol.

Förresten, i veckan har jag fått brev från skolan. Nu när den här "testperidoen" är över ska vi nu hamna i våra ordinarie klasser. Jag hamnade i klass MP1TX och har fått en liten klasslista. Hoppas att jag vågar ta mitt mod till mig på måndag och prata.

Aja, nu ska jag sova. Chattade med min kompis innan idag och bestämde att vi ska gå på bio, Låt den rätte komma in. Ska tydligen handla om vampyrer, hoppas den är bra!

Souldrottningen fick lämna

Ännu en vecka av idol var nyligen och som vanligt bloggar jag mina åsikter om alla.

Robin B: Jag har väl nämnt innan att jag på senare tid tycker han blivit bättre? Jo, det har jag, och det håller jag fast vid. Förra veckan var han inte så jättebra men idag tyckte jag om det igen. Btw gillade jag hans frisyr.
Sepideh: Soulmästaren fick lämna idol denna gången. Dagens framträdande var verkligen dåligt måste jag erkänna, både för att det inte var en version som passade låten och att den inte heller passade hennes röst med så mörka toner. Men jag tycker ändå om henne, fast idol är ingenting som passar hennes röst.
Kevin: Ja, nu var det maltesens tur att ta tag i svenska språket i en hel låt. Uttalet var faktiskt bättre än förväntat, trots att man inte hörde alltid vad han sjöng. Juryn tycker jag verkligen överdrev, han var inte bra. Personligen gillar jag inte hans röst alls, men det är ju en smaksak.
Alice: Hon glänser alltid, precis som idag. Jag kan inte förstå att hon inte hängde löst, men någon måste ju göra det. Och trots allt var ju så gott som alla jättebra idag.
Johan: Jag måste erkänna att han var ovanligt bra idag. Faktiskt hans bästa framträdande i hela idol. Istället för att trycka sin röst till max sjöng han vanligt och lät inte så plågad heller då. Givetvis kan han ju fortfarande inte sjunga, men idag gick han ett steg frammåt. Det verkar som om Charlotte Perelli (som hade små lektioner med idolerna) lyckades lära honom något vettigt, hoppas han kan fortsätta med det nästa vecka.
Robin E: Han fortsätta sjunga rock och det tycker jag passar honom utmärkt. Han gjorde låten bra och nästa vecka hoppas jag han kan göra det ännu bättre. Hörde på teve att det är rocktema nästa vecka, och om någon ska göra det bra är det ju trots allt Robin E.
Anna: Hon valde en låt av en artist som sjunger med kraft, precis som Anna. Jag trodde inte att hon skulle kunna lyckas tack vare att han har så mycket power i sin röst, men hon gjorde det lysande. Ballader med mycket kraft är underbara när hon sjunger dom helt enkelt.
Lars: Ärligt talat vet jag inte vad jag ska säga. Jag känner mig alldeles stum av chock. Vet inte om jag ska skratta eller gråta.

Lov

Som sagt har jag lov nu. På ridningen hoppade vi terräng och Lady-gumman var jättesöt. Annars har jag bara suttit och slappat vid datorn. Resten av lovet lär väl bli liknande...

Btw, under dagen har jag plötsligt fått lust att spela gitarr. Vi har en gitarr i källaren, så imorgon (när huset nästan är tomt) tänkte jag ta fram och plinga lite på den. Tur att jag lärde mig lite grand om gitarrer och olika ackord i skolan i alla fall.


Ännu en finalvecka är över

Loulou: Det är synd att hon åkte ut. Jag har alltid tyckt om hennes barnslighet och lätta skratt. Verkligen synd att hon åkte ut, jag blev riktigt förvånad.
Lars: När jag såg Lars kläder dundrade en tanke starkt kvar i min hjärna: Lars, vad har du på dig!? När han sedan sjöng låten förstod jag mer varför han klätt sig som han gjort, men den första tanken kommer ändå dröja kvar ett tag. Förresten, cool stolspark!
Alice: Alice har alltid strålat igenom teverutan och idag gjorde hon det också. Fast inte lika mycket som vanligt däremot.
Robin E: Abba vill inte jag påstå är ett rockband och inte heller har dem gjort några rocklåtar. Men jag blev jätteglad att han lyckades göra om låten till en rockigare version som han sjöng med stor talang. Jättetrevligt.
Anna: Även om hon inte var lika bra som senast idag förtjänade hon inte att hänga löst. Hon skulle verkligen inte ha hängt löst...
Kevin: Vi fick gäster precis när han sjöng. Men det jag hörde var... ganska okej, antar jag.
Robin B: På senare tid har jag börjat tycka om honom mer och mer. Men det han gjorde idag fick mitt tycke om honom att sänkas igen en aning.
Johan: Juryn sa att han hamnat i månbrottet. Det tänkte jag inte på, snarare reagerade jag på hur han såg ut när han sjöng. Det såg ut som om han pressade fram rösten och dessutom tryckte han armarna intill sig och nästan kramade om stativet. Verkligen det sämsta han gjort hitills, han borde i alla fall kunna slappna av lite.
Sepideh: Jag kan till viss del hålla med juryn om att inte låten passade hennes röst så bra, men samtidigt tycker jag dom överdrev. Dom tyckte inte om hennes vibrato, men det är ju sådan Sepidehs röst är. Det är ju jättefint!


LOV!

Äntligen har jag ett skönt höstlov framför mig. Idag vaknade jag ovanligt tidigt (brukar vakna vid tio-halv elva...) och sitter nu och äter frukost- ostfrallor. Idag har jag hela huset för mig själv, så jag ska passa på att ta det lungt här hemma och inte tänka på några viktiga saker. Nu ska jag kika runt på internet lite, hoppas vi ses snart igen.


Vernissage!

Nu är det slutligen dags för vernissagen. Om ungefär en timme och 20 minuter kommer föräldrarna och ska få se allas arbete. Självklart sparade jag en tidning att ha för mig själv, utifall att någon skulle få för sig att ta hem dem. Nu ska jag i alla fall ta fram min iPod. Igår drogade min bror mig med South Park, så jag kom på den fina idén att ta med den till skolan så jag kan kolla på det när jag sitter på bussen. ;) Nåja, vi ses ikväll eller förmodligen imorgon, nu ska jg se ett nytt avsnitt.

Snart klar

Mitt projekt är så gott som klart nu. Tidningen är helt klar, löpsedlarna är utskrivna och jag har till och med haft tid att lägga in ett slags bildspel som ska rulla medan jag pratar. Allt som ska göras idag är att få hjälp att få fler exemplar av tidningen och att prata med en lärare om hur bilderna ska visas för klassen, vad vi ska använda för dator. Sedan är det överlämning imorgon (lång dag... *suck*) och på tordag är sista dagen i denhär klassen. Sedan ska vi byta till de profiilerna vi valt och där ska vi stanna resten av tiden. Men det ska nog gå bra, jag har klarat av det en gång redan, så det kommer säkert gå igen...


Nörd till 100%

Jag har blivit en Idolnörd. Och jag kan inte sluta heller. Det är bara den jag är.

Edward's Happy Song!

Alla är vi beroende av något. En jag känner är beroende av denhär låten.


Visst, jag tycker också den är bra. Fast hon är lite mer extem. ;)

Imorgon...

...kommer ett inlägg om dagens tävling. Det kommer nog ta en stund att skriva det och jag har ingen som helst lust att koncentrera mig på något sådant nu.


Svårt att skriva lätt

Jag har börjat få svårt att bestämma mig för vem som gjorde bra/dåligt ifrån sig i Idol. Så nu ska jag börja kommentera var och en för sig, om deras prestationer. I ordning efter hur dem sjöng:

Robin E: Genom hela tävlingen har jag tyckt om Robin jättemycket. Han var inte tipp-topp, men inte heller dålig.
Yazmina: Ungefär samma som med Robin. Inte dåligt, och för att vara Yazmina var det egentligen ganska bra mot vad hon brukar prestera. Fast hon fick lämna, och det förstår jag. Hennes röst är för... lätt, den försvinner lättast i mängden.
Anna: Det är inte första gången hennes röst ger mig gåshud. Underbart, rent ut sagt. Så länge hon har en låt som passar är det nästan omöjligt att hon inte ska gå vidare.
Robin B: När jag hörde honom igår tyckte jag det var ganska bra och trots att jag inte tycker om honom tyckte jag detta var ganska bra. Min familj sade emot mig men juryn tyckte också han var bra. Sedan var det bra med det, men nu när jag yssnar på det tycker jag det låter dåligt. Kan man verkligen ändras så snabbt och lätt?
Johan: Som ni säkert förstått innan tycker jag inte om Johan så mycket, särskilt inte på det sätt som alla små tjejer verkar tycka.  Det första jag reagerade på vad hans smink. Herregud, han använde mer smink än mig! Om man sedan ska tala om sånginsatsen var det bättre än vanligt, men han kan fortfarande inte sjunga.
Lars: Låtvalet är det verkligen inget fel på, den tycker jag om. Men den låten med hans röst, det kändes inte helt rätt. Inte riktigt, men nära...
Sepideh: Sepidehs soul-röst är väldigt kraftfull och speciell. Jag har aldrig tvivlat på henne, och jag gjorde det inte denna veckan heller. Hon glänser alltid, men jag förstår inte att juryn vill att hon ska variera sig mer. Soul är hennes stil, det oassar henne urmärkt.
Loulou: Loulou kom som vanligt in med sina bara fötter och sjöng. Inget att klaga på, hon är en person som livar upp stämningen med sin glädje.
Kevin: Jag tycker inte om honom, någonting i hans röst irriterar mig. Det låter så konstigt, rent ut sagt. Men jag måste erkänna att han är bra på ett sätt, och det är att han alltid är så jämn. Han har aldrig varit dålig, men däremot brukar folk ofta säga att han var bra. Denna veckan var han även jämn.
Alice: Hennes sånginsats-jättebra!


Skoltid

Gabbi är iväg och skriver ut så jag får en stund över. Nu är min tidning till det sista projektet klar- Drömbladet döpte jag den till. Kanske kan jag lägga in lite bilder på den sedan, nu får ni nöja er med attveta att det är en tidning. När hon är tillbaka ska jag nog göra en löpsedel till den, hur nu en sådan ska se ut...

Bäst att stänga ner nu i alla fall. Ifall hon kommer tillbaka är det inte världens bästa att sitta och lata sig ju. ;)

Usch

När jag vaknade idag mådde jag inte bra. Tack och lov är jag i alla fall inte stel längre, men jag kände mig otroligt tom och hade ont. Ville bara somna om och vakna om några timmar igen. Fast nu känns det bättre, så jag går i alla fall till skolan. Suck, lång dag, men det får jag överleva. Sedan blir det iväg till körskolan. Denna dagen kommer bli lång...

Halloween snart?

haha, detta bevisar hur sjukt lite jag bryr mig om Halloween. Jag vet inte ens vilken datum det är, bara att det är snart. Hade jag inte varit ute på nätet hade jag inte ens vetat om det över huvud taget. Men det spelar ändå ingen roll.

Mitt nya beroende

Självklart är jag ju fortfarande lika beroende av Twilight-böckerna, choklad och alla andra livsnödvändiga saker som jag måste ha för att överleva. Men Blue October har nu stigit upp i en så pass viktig nivå för mig att jag vill påstå att jag är beroende. Exempelvis, är man inte beroende om man kan lyssna på samma låt en halvtimme varje morgon i två veckor? Förutom det lyssnar jag ju dessutom på dom nästan hela tiden.Blue October- Amazing
(Förresten, struta fullständigt i videon. Låten är det viktiga, bilderna förstår jag mig inte ens på.)

Tävling!

För den som inte känner till det har jag specialidrott, badminton. Det innebär att man både ska träna och ibland även tävla. Så idag var jag på en tävling. En sak som stämmer som andra sa var att jag ibland kunde vara värdelös innan jag plötsligt kunde vara jättebra. Ojämnt spel. Men i alla fall var det fyra i poolen. Den första tjejen vann jag en 3-setare mot tillslut. Matchen efter mötte jag någon som kom från ett ställa i närheten av Göteborg. Så mina förväntningar var att hon skulle vara jättebra, vilket itne var sant. Jag förlorade mot henne men jag är ändå jättenöjd. Särskilt som jag kom ifatt från ungefär 20-12 till hennes fördel till 20-20. Fast sedan förlorade jag. Men hon var schysst och hon verkade få jobba, till min förtjusning. Sedan hade jag en match till, som jag vann. Inte jättelätt precis, men den lättaste av matcherna.

Efter det var det slutspel. Eftersom jag lyckats komma pool-2:a fick jag möta den som vunnit den andre poolen. Jag blev glad när det inte var en annan tjej som jag förlorat mot innan, utan en ny tjej. Fast jag förlorade mot henne också. Efteråt gick jag och frågade om det delades ut tredjepriser. Till min stora glädje fick jag ett ja till svar. Så jag och min pappa försökte hämta det, men då hade dem tydligen problem med datorerna så om vi ville ha det idag skulle vi bli tvugna att vänta tills finalen var klar. Ungefär två timmar senare. Självklart bestämde vi oss för att åka hem och istället få hem priset till klubben dagen efter, vilket en snäll gubbe erbjöd sig att ställa upp för att göra. Men sedan blev det problem och blablabla... Det slutade med att dem fick rätt på datorerna och att vi fick med oss priset hem. På vägen hem käkade vi gott innan pappa fick komma hem och titta på en ointressant match. Pokalen är faktiskt riktigt stor och fin, andra priser som varit förstaplatser från andra klubbar har till och med varit mindre. Kanske kommer en bild på den, vem vet? ;) Nu ska jag försöka bli klar vid datorn och sedan ska jag läsa lite Breaking Dawn innan jag somnar. För den som inte vet det är Breaking Dawn den fjärde och tyvärr sista boken i Twilight-serien, som är världens bästa böcker. <3

Btw, jag har blivit fett beroende av Blue October.

Första finalveckan

Dagens stjärna: Utan tvekan Anna. Äntligen har hon hittat en låt som uttrycker hennes röst på samma sätt som Have A Heart gör. Underbart.

Dagens besvikelse: Lars. Det var helt enkelt inte hans dag idag, även om jag trodde låtvalen skulle passa honom utmärkt.

Den som åkte ut:  Jesper. Jag säger bara ett ord- äntligen!!

Nice

Har hela huset för mig själv hela dagen imorgon. Kommer förmodligen bänka mig framför datorn med bok, film och byramas *fniss*. Kanske får jag för mig att göra något vettigt också, men det får vi se hur det blir med det.

Ledig

På torsdag har jag tydligen studiedag. Så efter att jag slutat idag, ungefär halv fem, ska jag börja tänka på vad jag ska göra under morgondagen. ;)

Yeah

Idag är det bara 45 dagar kvar till premiären av Twilight. Självklart ska jag gå på premiären, längre än så kommer jag inte kunna vänta på att få se den. Och om två dagar kommer dessutom den sista trailern på filmen ut. Måste ta reda på exaktklockslag, så jag kan se den så snabbt som möjligt.

Gú vad gött!!

Nu är finalisterna klara!

Dagens stjärna: En massa olika var strålande. Alice, Anna, Yazmina, Sepideh, Lars, Robin E... Nästan alla mina favoriter.

Dagens besvikelse: Jag blev nog inte besviken på någon, vad jag minns.

Den som åkte ut:  Jenny, tack och lov. Jag har bara gått och väntat på att hon skulle åka ut, vilket hon tack och lov gjorde idag.

Ja, då var kvarveckan över och de 11 finalisterna är klara. Jag kommer fortsätta göra sådana här "presentationer" enligt min personliga mening även i finalerna skulle jag tro. Men nu kommer jag nog börja fortsätta lite mer i den vanliga spåert.

Grabbarnas andra gång

Dagens stjärna: Robin, han som är lite av en rockare. Han stack verekligen ut från mängden och gjorde ett bra framträdande. Jättebra!

Dagens besvikelse: Jag tror inte jag blev speciellt besviken på någon.

Den som åkte ut:  Elias åkte ut. Det finns folk som jag anser mer borde åka ut, men Elias är ändå inte jättebra. Småsynd.

Tjejernas andra dag

Dagens stjärnor: Sepideh och Alice. Sepideh har en sådan otrolig röst medan Alice hade valt en lite piggare låt. Även om juryn hackade på henne för det tyckte jag hon var bra. Hon klarade ju den galant!

Dagens besvikelse: Linda var en aning en besvikelse. Hon stack inte ut så mycket som hon gjorde sist utan nu föll hon in i mängden.

Den som åkte ut: Linda åkte. Jag har aldrig haft henne som en favorit, men hon är ju ändå bra. Hon förtjänar egentligen att få vara kvar längre i tävlingen, men nu är det försent att försöka ordna det.

RSS 2.0